Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu nuci


Sfaturi pentru gatit cu nuci Nucile si alunele pot fi folosite atat in deserturi, cat si in mancaruri, supe sau sosuri. Iata cateva sfaturi despre cum sa gatesti cu mai multe tipuri de nuci.

1. Migdalele
Migdalele sunt un snack sanatos, atunci cand sunt mancate ca atare, insa sunt perfecte si pentru prajituri. Pot fi transformate in faina si folosite la retetele ce necesita coacere. De asemenea pot fi folosite pentru unt. Merg foarte bine alaturi de sirop de artar, miere sau sare de mare.

2. Nuci
Nucile sunt potrivite atat pentru prajituri, cat si pentru mancaruri. Le poti folosi in tot felul de creme, biscuiti sau cozonaci, dar le poti integra si in mancaruri pe baza de legume. De asemenea, le poti coace si adauga in ovazul de dimineata.

3. Caju
Nucile caju sunt o arma secreta a veganilor. Ele se pot transforma in sosuri cremoase, fara sa aiba nevoie de lactate. Pot fi folosite si pentru supe, pentru acelasi rezultat cremos. Deoarece au un continut bogat in grasimi,sunt foarte bune pentru a fi transformate in piure.



4. Alune de padure
Alunele de padure sunt crocante si au un gust usor dulceag. Sunt foarte bune in cereale si preparate de patiserie. De asemenea, sunt ideale pentru a fi adaugate in ciocolata. Daca vrei sa incerci ceva mai curajos, aduga-le intr-o reteta de paste sau intr-o mancare cu ciuperci.

5. Arahide
In afara de unt, arahidele se pot folosi si in alte retete. Sunt des intalnite in bucataria thailandeza, in dressinguri, sosuri si smoothie-uri. Cel mai bine este sa le cumperi crude si sa le prajesti acasa. Stai departe de untul de arahide plin de zahar si alege unul cat mai natural, caci si gustul va fi mult mai bun.

Autor:  Andreea Utza