Site coolinaria.ro

Ce facem cu colturile de paine?


Ce facem cu colturile de paine? Pentru unii, este cea mai buna parte a unei paini. Insa, pentru altii este partea care ramane nemancata si, din pacate, sfarseste deseori in cosul de gunoi. Ca sa nu mai faci risipa, iata cum poti folosi colturile.

1. Foloseste-le ca agent de ingrosare
Indiferent ce tip de paine ai, pastreaza colturile pentru a le folosi ca agent de ingrasare. Asta inseamna ca le poti utiliza la tot felul de mancaruri, inclusiv pentru supe. Nu ai nevoie de prea multa, de obicei ajung 1-2 feliute.

2. Budinca
Stiai ca poti face o budinca delicioasa din paine? Vei avea nevoie de mai mult de doua colturi, insa rezultatul va fi delicios. In plus, este un preparat rapid, ideal pentru serile cand ai vrea ceva dulce, insa nu ai prea mult timp de gatit.



3. Pesmet
Painea uscata poate fi transformata intr-un fel de pesmet, chiar la tine acasa. Da colturile prin razatoare si vei obtine un ingredient ideal pentru multe mancaruri. De exemplu, il vei putea folosi pentru snitele, cascaval sau dovlecei pane si, de ce nu, in burgeri de casa.

4. Crutoane
Colturile de paine pot fi transformate in crutoane. Este, probabil, cea mai populara alegere. Nu trebuie decat sa le tai in bucati micute, apoi sa le coci la cuptor pana se rumenesc. Vei avea niste crutoane crocante, numai bune pentru salate sau supe cremoase.

Autor:  Andreea Utza