Site coolinaria.ro

Fii o gazda excelenta la masa de Craciun


Fii o gazda excelenta la masa de Craciun Din pacate, nu exista vreun secret pentru o masa de Craciun perfecta. Insa, prin cateva sfaturi despre cum sa-ti multumesti oaspetii, te putem ajuta sa organizezi o intrunire cat mai reusita.

1. Mancarea este primul aspect
Invitatii tai se asteapta sa fie serviti cu bunatati, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te chinui cu cine stie ce preparate complicate sau moderne. Daca invitatii tai sunt in special rude, atunci preparatele traditionale si retetele familiei vor fi foarte apreciate. Gandeste-te si la invitatii care au restrictii alimentare si asigura-te ca exista mancaruri si pentru ei.

2. Curatenia
Din motive evidente, casa ta trebuie sa fie curata si organizata, inainte sa organizezi o masa de Craciun. Pe langa faptul ca o incapere dezordonata ofera un sentiment neplacut oaspetilor, ii poate face sa se indoiasca si de calitatea mancarii. De asemenea, ai grija ca mirosul din camera sa fie unul placut. Nu foarte puternic, insa destul cat sa creeze o atmosfera frumoasa.



3. Prezentarea
Multi dintre oaspetii tai au deja idei despre cum ar trebui sa arate o masa frumoasa de Craciun. Informatiile pot veni de oriunde: filme, seriale, tutoriale sau imagini care circula pe retelele de socializare. Inspira-te si tu din aceste surse. Nu trebuie sa le copiezi cu totul, alege elementele care-ti plac si care crezi ca s-ar potrivit in casa ta.

4. Gazda
Tu esti cel mai important element al mesei de Craciun. Daca tu esti intr-o dispozitie buna, atunci si oaspetii tai vor fi. Insa, daca ei observa ca esti stresata sau nervoasa, iti pot adopta starea. Nimic nu e mai neplacut decat o atmosfera tacuta si apasatoare. Asigura-te ca iti poti mentine oaspetii veseli si activi.

Autor:  Andreea Utza