Site coolinaria.ro

Cum sa-ti respecti dieta de sarbatori


Cum sa-ti respecti dieta de sarbatori Exista perioade potrivite pentru a tine o dieta si perioade mai putin prietenoase cu silueta. In preajma sarbatorilor de iarna poate fi destul de greu sa te tii de un regim. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta.

1. Concentreaza-te pe familie, nu pe mancare
Daca obisnuiesti sa iei masa de Craciun cu familia, atunci concentreaza-te pe cei prezenti, nu pe mancare. Pana la urma, nu pentru mancare ai venit, ci pentru timpul petrecut cu cei drag. Bucura-te de cele cateva ore pe care le petreceti impreuna si acorda mai multa atentie conversatiilor decat felurilor de mancare.

2. Nu transforma Craciunul intr-o scuza
Daca incerci sa gasesti o scuza ca sa te abati de la dieta, inseamna ca nu esti prea convins de ea. Masa de Craciun poate fi o exceptie, o zi in care te abati de la cateva reguli ale dietei zilnice. Nu transforma aceasta zi intr-o perioada intreaga. Tine cont ca urmeaza si seara de Revelion. Doua zile inseamna o exceptie, insa doua saptamani de rasfat culinar iti vor distruge sperantele de a slabi.



3. Nu te duce flamand la masa
Cea mai nepotrivita alegere pe care o poti face este sa te duci flamand la masa de Craciun. Vei fi mult mai vulnerabil in fata preparatelor aburinde. Ia un snack usor inainte sa pleci. Alege ceva hranitor, cum ar fi un iaurt sau putina branza de vaci.

4. Alege cu atentie ce mananci
Cu siguranta, pe masa de Craciun o sa fie multe preparate. Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci din fiecare. Alege cu atentie, nu te lasa prada tuturor poftelor. Nu manca preparate care nu-ti plac, doar din politete pentru gazda.

5. Mananca incet
Aceasta regula se aplica la orice masa. Mananca incet, deoarece organismul tau are nevoie de aproximativ 20 de minute ca sa-si dea seama ca e satul. Apreciaza fiecare inghititura si, pana sa-ti dai seama, vei simti ca te-ai saturat.

Autor:  Andreea Utza