Site coolinaria.ro

Slabeste fara toxine


Slabeste fara toxine Daca vrei sa slabesti intr-un mod eficient si sanatos, atunci trebuie sa aduci cateva schimbari in alimentatia ta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa gatesti fara toxine.

1. Elimina zaharul
Din motive evidente, trebuie sa elimini zaharul din dieta, daca vrei sa slabesti. Asta inseamna sa renunti la sucurile carbogazoase, la gogosi, pateuri sau alte dulciuri din comert. Zaharul iti poate da un mic impuls de energie, insa, peste scurt timp, te vei simti iar obosit si flamand.

2. Scapa de alimentele procesate
Scapa de alimentele procesate in exces si da-i organismului tau o pauza binemeritata. Inlocuieste semi preparatele cu ingrediente proaspete. Poti cumpara, de exemplu, mazare congelata, insa nu alege conservele cu sos.

3. Mai multe legume
Legumele trebuie sa fie elementul principal al oricarui preparat. Proteinele, carbohidratii si grasimile trebuie sa ocupe locul al doilea. Cu cat ai o masa mai bogata in legume, cu atat te vei simti mai satul, datorita fibrelor.



4. Carbohidrati diversi
Cabohidratii nu sunt rai pentru organism, ci, din contra, sunt esentiali in alimentatie. Cat timp consumi surse sanatoase, carbohidratii iti pot sustine eforturile de a slabi si de a manca mai sanatos. Cele mai bune surse sunt legumele, fructele si cerealele integrale.

5. Evita alcoolul
Ajuta-ti ficatul si ia o pauza de la bauturile alcoolice. De exemplu, nu bea nimic alcoolic timp de 3 zile. Vei aprecia mult mai mult un pahar de vin, dupa aceasta perioada. Renunta la cocktailurile elaborate, pline de zahar si siropuri dulci.

Autor:  Andreea Utza