Site coolinaria.ro

Cum gatim cu vinul alb


  Cum gatim cu vinul alb Vinul alb poate fi folosit in numeroase retete, pentru a le da o aroma mai bogata. Iata cum poti gati cu acesta.

1. Cand sa il adaugi
Vinul trebuie sa fiarba alaturi de restul ingredientelor, pentru a le oferi un gust cat mai bun. Daca-l adaugi la final va da un gust neplacut si ciudat. Vinul are nevoie de timp, ca sa-si poata lasa aromele in sosuri si mancaruri.

2. Cand sa folosesti vinul alb
Vinul alb sec este potrivit pentru mancaruri mai usoare, precum cele pe baza de carne de pui, fructe de mare sau legume. Un vin mai dulce merge cu manarurile cu sosuri groase sau picante.

3. Ce tip de vin sa alegi
Nu trebuie sa irosesti un vin foarte scump, insa nici sa gatesti cu cel mai ieftin vin de la supermarket. Regula generala este sa folosesti un vin pe care ti-ar placea sa-l bei, in mod obisnuit. Astfel, te asiguri ca nu va lasa vreun gust neplacut in mancarea ta. In plus, nu trebuie sa folosesti o sticla intreaga, deci o sa-ti ramana oricum.



4. Nu-ti face griji in privinta alcoolului
Multa lume crede ca, atunci cand il gatesti, alcoolul din vin se evapora. Acest lucru nu este adevarat in totalitate. Totusi, cu cat fierbi sau coci mai mult preparatul, cu atat cantitatea de alcool se micsoreaza. Oricum, rezultatul final nu ar trebui sa fie o problema pentru nimeni.

5. Foloseste vase din inox
Vinul contine acid, iar acesta poate reactiona la contactul cu diferite metale. Ca sa nu te trezesti cu o mancare cu gust metalic, cel mai bine ar fi sa folosesti vase din inox.

Autor:  Andreea Utza