Site coolinaria.ro

Alimentele anului 2017


Alimentele anului 2017 Incepe noul an cu o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Ti-am pregatit o lista cu cele mai bune alimente pe care ar trebui sa le incluzi si pastrezi in mancarurile tale.

1. Lactatele cu grasimi
Produsele lactate cu grasimi aduc mai multe beneficii organismului decat cele degresate. In plus, cele degresate sunt mai bogate in zahar decat cele obisnuite, pentru a completa lipsa grasimilor. Oamenii care consuma lactate fara grasime mananca mai multi carbohidrati decat cei care aleg lactatele integrale, deoarece grasimea este mai satioasa.

2. Sfecla
Sfecla este minunata in salate, sucuri sau chiar in dulciuri, pentru a le oferi o culoare frumoasa. Totusi, gustul sau poate parea neplacut pentru multi oameni. Sfecla este bogata in calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, sodiu, vitaminele C, K si folat. Nu ai niciun motiv ca sa o eviti.

3. Lintea
Lintea este o sursa foarte buna de proteine si fibre. Ea este foarte versatila, deci poate fi transformata intr-o multime de preparate gustoase. In plus, ajuta la reducerea colesterolului rau si la echilibrarea nivelului de zahar din sange.



4. Ceaiul verde
Ceaiul verde este asociat cu numeroase beneficii pentru organism, incepand cu faptul ca ajuta in lupta impotriva bolilor. In plus, este bogat in antioxidanti, esentiali pentru corpul nostru. El poate fi consumat cald, rece si aromat cu diverse fructe, precum lamaile.

5. Faina fara gluten
Nu trebuie sa ocolesti tipurile de faina fara gluten, cum ar fi cea de cooos, de migdale sau de tapioca. Ele sunt potrivite atat pentru cei cu intoleranta la gluten, cat si pentru cei fara. Sunt mult mai bogate in vitamine si minerale decat faina obisnuita.

Autor:  Andreea Utza