Site coolinaria.ro

Greseli in prepararea torturilor


Greseli in prepararea torturilor Torturile nu sunt tocmai printre cele mai simple prajituri, ci ele se pot transforma in adevarate dezastre. Invata cum sa eviti cele mai comune greseli in prepararea torturilor.

1. Nu respecti reteta
Daca esti genul de persoana careia ii place sa aduca „mici” schimbari retetelor, atunci afla ca in cazul torturilor, aceste modificari pot distruge rezultatul final. Atunci cand alegi o reteta, tine cont de ea. Daca nu-ti convine ceva, cauta o reteta care sa te multumeasca in intregime, nu incerca sa aduci modificari.

2. Nu folosesti masuratori exacte
Prajiturile au cateva procese chimice la baza. Odata ce ai modificat cantitatile de ingrediente, aceste reactii pot fi afectate. Foloseste cantarul de bucatarie dar si canile gradate. Nu pune ingredientele dupa ochi, caci te poti trezi cu rezultate neplacute.



3. Pui oua reci
Blatul de tort iti va iesi mult mai bun daca vei pune oua la temperatura camerei. Daca le scoti din frigider si le spargi direct in compozitie risti sa le separi. Tine ouale la temperatura camerei inainte sa gatesti cu ele.

4. Nu amesteci destul
Atunci cand amesteci zaharul cu untul sau margarina, este esential sa freci foarte bine. Acorda cateva minute acestui pas si vei observa ca rezultatul va fi mult mai bun. Altfel, risti ca blatul tau sa nu creasca.

5. Nu folosesti ingrediente de calitate
Gustul final al tortului tau depinde de ingredientele pe care le-ai folosit. Nu te zgarci la calitatea alimentelor tale, mai ales daca faci torturi destul de rar. Vei simti diferenta intre o faina de calitate si una mai putin buna.

Autor:  Andreea Utza