Site coolinaria.ro

Ce trebuie sa stii despre petele de cafea


Ce trebuie sa stii despre petele de cafea Chiar daca e un prieten de nadejde dimineata, cafeaua se poate transforma intr-un dezastru daca ajunge pe haine. Iata ce ar trebui sa stii despre petele de cafea.

1. Apa este primul ajutor
Da cu apa rece imediat ce ai varsat cafeaua pe tine. Pune haina respectiva sub un jet de apa rece sau tamponeaza cu o carpa umeda. Daca ai putin detergent la indemana, foloseste-l. Apoi, baga haina la spalat cat de repede poti.

2. Nu usca
Caldura este cel mai mare inamic al petelor tale. Ea reuseste sa fixeze aproape orice pata, inclusiv una de cafea, ceai sau sange. Spala haina in apa rece si asigura-te ca pata s-a dus de tot, inainte sa calci sau sa usuci piesa respectiva.



3. Pe suprafetele tari
Cand vine vorba de petele de cafea, e important sa fii cat mai rapid. Cu cat o prinzi si o stergi mai repede, cu atat e mai bine. Daca ai varsat cafeaua pe masa, sterge intai pata apoi foloseste un dezinfectant sau inalbitor, ca sa indepartezi orice pata.

4. Si cafeaua cu lapte pateaza
Nu te baza pe faptul ca ai varsat o cafea cu lapte, caci si aceasta poate pata. In plus, mirosul de lapte poate persista mult si este unul destul de neplacut. Trateaza pata la fel cum ai proceda in cazul uneia normale.

Autor:  Andreea Utza