Site coolinaria.ro

Beneficiile kefirului


Beneficiile kefirului Kefirul este un aliment destul de consumat la noi, insa nu multa lume ii cunoaste beneficiile pentru organism. Afla care sunt acestea.

1. Este un probiotic mai puternic decat iaurtul
Probioticele sunt microorganisme cu efecte benefice asupra organismului. Ele sunt bune pentru digestie, tinerea sub control a greutatii si pentru sanatatea mintala. Kefirul este mult mai bogat in probiotice decat iaurtul, facandu-l mai sanatos in acest sens.

2. Proprietati antibacteriale
Anumite probiotice din kefir lupta impotriva infectiilor. Acestea impiedica dezvoltarea unor bacterii daunatoare, precum Salmonella, Helicobacter Pylori si E.coli.



3. Pentru sanatatea oaselor
Osteoporoza cauzeaza deteriorarea tesutului osos si este o boala destul de intalnita. Ca sa o previi, asigura-te ca ai un consum echilibrat de calciu. Kefirul este o sursa excelenta atat de calciu, cat si de vitamina K2. Kefirul imbunatateste absorbtia calciului de catre oase, ducand la creseterea densitatii osoase si la prevenirea fracturilor.

4. Lupta impotriva cancerului
Probioticele din lactatele fermentate impiedica dezvoltarea tumorilor prin reducerea formarii componentelor carcinogene. In acelasi timp, acestea stimuleaza si sistemul imunitar.

5.Este tolerat de cei intoleranti la lactoza
Produsele lactate contin un anumit tip de zahar numit lactoza. Majoritatea oamenilor, in special adultii, nu pot digera lactoza asa cum trebuie. Bacteriile din produsele fermentate transforma lactoza in acid lactic, deci ele sunt mult mai usor tolerate.

Autor:  Andreea Utza