Site coolinaria.ro

15 moduri de a consuma cu 500 de calorii mai putin in fiecare zi


15 moduri de a consuma cu 500 de calorii mai putin in fiecare zi Cand vrem sa slabim, multi nutritionisti ne recomanda sa consumam zilnic cu 500 de calorii mai putin.
Astfel, slabim saptamanal aproape jumatate de kilogram (daca avem o greutate medie de 68 kg).

Pare dificil sa facem acest lucru, nu-i asa? Sa stiti ca, de fapt, e mult mai simplu.

Iata cum poti sa micsorezi cantitatea zilnica de hrana cu 500 de calorii:

1. Fa miscare fizica. Niciodata nu trebuie sa renunti la mersul pe jos in favoarea autobuzului decat daca e vorba de traversarea orasului. Cateva abdomene sunt bune pentru a scapa de colacei, niste genoflexiuni intaresc coapsele etc.
2. Foloseste farfurii mai mici.
3. Dormi suficient. Persoanele care dorm 5 ore jumatate au o pofta de mancare mai mare. Daca dormi atat cat trebuie, elimini din portia zilnica in jur de 1.000 de calorii, deci dublu fata de cat ti-ai propus la inceput.
4. Bea lichide fara nici un pic de zahar.

5. Nu mai bea sucuri carbogazoase. Daca te tenteaza, uita-te pe ambalaj, apoi gandeste-te la obiectivul tau si la hainele pe care abia astepti sa le imbraci din nou.
6. In loc sa gatesti cu ulei, foloseste supa sau pregateste ceva la aburi ori prin posare. Secretul consta in faptul ca, daca renunti la o lingura de ulei, dai deoparte cam 124 de calorii.
7. Renunta la nucifere. Intr-adevar au grasimi sanatoase, dar contin si multe calorii. Spre exemplu, o mana de nuci prajite inseamna 175 de calorii. Daca triplezi cantitatea, obtii 525 de calorii. Asadar, iata cantitatea de nucifere la care trebuie sa renunti. Daca nu rezisti absolut deloc, consuma putin fistic. O mana de fistic are 159 de calorii.

8. Nu manca totul din farfurie. Pastreaza un sfert pentru urmatoarea masa. E si asta o idee de micsorare a numarului de calorii consumate, nu-i asa?
9. Nu manca in fata televizorului. Conform unui studiu, daca mananci la televizor, iti maresti portia cu 288 de calorii. Mai bine mananca la masa, apoi iesi la plimbare. Astfel scapi de 527 de calorii.
10. Ai grija cu mancatul in oras! De multe ori estimam gresit continutul caloric al prajiturelelor ori aperitivelor. Cel mai bine este sa renuntam la rontaieli ca sa eliminam din start cele 500 de calorii.

11. Ca sa nu te atraga cine stie ce mic dejun copios, mananca dimineata 2 oua fierte ori posate. Astfel te vei simti satul mai mult timp si vei consuma cu 416 calorii mai putin. Iar inainte de pranz si cina, mananca un bol mic de supa. Te scapa de 134 de calorii la fiecare masa. In total, pe ziua in cauza ai cu 684 mai putine calorii.
12. Renunta la ideea de a consuma un smoothie in fiecare dimineata, din cauza ca poate sa aiba 800 sau mai mult de 800 de calorii. Daca il bei la micul dejun, deja ti-ai facut “plinul”. Mai bine mananca niste fulgi de ovaz cu o banana. Renunti astfel la aproape 520 de calorii.

13. Limiteaza dressingurile pentru salate. Sunt gustoase, dar au cel putin 500 de calorii.
14. Mananca mai putine paste. 230 gr de paste = doar 220 de calorii, dar cand mananci in oras, portia este mult mai mare, ajungand chiar la 1.000 de calorii.
15. Renunta la chipsuri, snacksuri si alte gustari. Au o gramada de calorii, uneori peste 1.000.

Ce zici, sunt usoare sau nu aceste metode de a micsora cantitatea zilnica de calorii?

Autor:  Alina Tibichi