Site coolinaria.ro

Cum se ia calciul ca supliment alimentar?


Cum se ia calciul ca supliment alimentar? Calciul ca supliment alimentar este probabil cel mai cunoscut mineral pe care uneori alegem sa il introducem in dieta noastra fie la sfatul medicului fie de capul nostru pentru ca asa ni se pare noua ca trebuie sa procedam. Multi dintre noi nu stiu insa ca, in ciuda concentratiei mari de calciu din aceste suplimente alimentare, nu intotdeauna vom reusi sa aducem un aport util in organism deoarece ne mai lipsesc si alte resurse menite sa ajute la absorbtia calciului si astfel efectele aproape nu se simt si tot efortul nostru va fi fost in van.

Ceea ce trebuie retinut de fiecare data cand facem si o cura de calciu ca supliment alimentar este faptul ca avem nevoie de un mediu acid in care acest mineral sa poata fi dizolvat si apoi asimilat de organismul nostru si in al doilea rand este nevoie si de un aport util de vitamina D care va ajuta la mai buna procesare a calciului in organism. Deci avem nevoie de expunere la soare in aceste perioade si de un stomac acid pentru a beneficia din plin de suplimentele de calciu pe care ni le oferim zilnic.

A nu se uita nici faptul ca nu toate suplimentele de calciu sunt si bune pentru sanatatea noastra si acest lucru este valabil chiar si pentru produsele unor firme renumite avizate de catre ministerul de resort. E bine deci sa intrebam un farmacist de incredere cam care este marca pe care ne-o poate el recomanda pentru ca intr-o astfel de situatie farmacistul nu va dori sa va vanda ceva mai scump ci ceva ce stie ca va fi de ajutor pentru sanatatea dumneavoastra. Exista apoi calciu in forma lichida, mai usor de asimilat, si calciu in forma solida, iar in aceasta situatie nici sa nu va treaca prin cap sa decideti de unul singur ce veti lua ci consultati mereu medicul pentru a nu va trezi cu alte dezechilibre de sanatate pe langa cele pe care deja le acuzati.

Exista semne imbucuratoare care arata ca piata produselor farmaceutice urmeaza sa fie supusa unei mai bune filtrari a firmelor si produselor oferit la vanzare, dar pana ce acest lucru se va intampla efectiv e bine sa nu uitam sa ne asiguram ca ne vom procura doar ce e mai bun pentru noi indiferent de pret sau de sfaturile auzite de pe la vecini. Daca nu vom avea noroc trebuie sa stim ca e in mare parte din vina noastra pentru ca am ales sa ramanem ignoranti si mai putin din vina farmacistilor care si asa sunt bombardati cu tot felul de produse pe care trebuie sa le comercializeze vrand nevrand pana ce piata acestor suplimente alimentare va deveni ceva mai aerisita si bineinteles mai sanatoasa pentru noi toti.

Autor:  Lucia Mihailescu