Site coolinaria.ro

Top 4 cele mai sanatoase citrice


 Top 4 cele mai sanatoase citrice Citricele sunt foarte sanatoase pentru organism, de aceea este esential sa le integram in alimentatia noastra. Iata topul celor mai sanatoase citrice.

1. Lamaile
Lamaile sunt bogate in proprietati antibacteriale, antivirale si sustin sanatatea sistemului imunitar. In plus, ele sunt folosite si in dietele de slabit, deoarece ajuta digestia si curata ficatul. Lamaile contin acid citric, vitamina C, calciu, magneziu si pectina.

2. Grapefruit
Grapefruitul este un fruct de dimensiuni mai mari, cu un gust usor amarui si acrisor. Este foarte bogat in enzime, apa si contine foarte putin sodiu. Din aceasta cauza, este un ajutor de nadejde in curele de slabit. De asemenea, ajuta in prevenirea cancerului, sustine sanatatea sistemului imunitar si ajuta digestia. Este bogat in vitamina B, magneziu, fier, acid folic, mangan, calciu si potasiu.



3. Portocale
Portocalele sunt bogate in vitamina C, potasiu si beta caroten. Ele sunt o sursa inepuizabila de beneficii pentru organism. Sustin sanatatea inimii si a rinichilor, scazand in acelasi timp nivelul de colesterol. Ele sunt cele mai populare citrice.

4. Mandarine
Mandarinele sunt mult mai mici decat portocalele, avand un gust mai dulceag. Ele sunt foarte bogate in vitamina C, folat si beta caroten. De asemenea, ajuta digestia, scad riscul obezitatii si actioneaza pentru vindecarea mai rapida a ranilor.

Autor:  Andreea Utza