Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru a gati cu miere


 5 sfaturi pentru a gati cu miere Mierea este delicioasa in retetele de prajituri, dar si mai sanatoasa decat zaharul. Totusi, ea are cateva reguli. Iata care sunt acestea.

1. Foloseste mai putina miere
De obicei, atunci cand inlocuiesti zaharul intr-o reteta, trebuie sa folosesti o cantitate mai mica de miere decat cea de zahar mentionata. Asta deoarece mierea este mult mai dulce decat zaharul. De asemenea, trebuie sa reduci si cantitatea de lichide din reteta, cu 60 de ml la fiecare 340 gr de miere.

2. Amesteca mai mult
Atunci cand folosesti miere intr-un aluat, trebuie sa-i acorzi mai mult timp. Asta inseamna ca trebuie sa-l amesteci mai mult si mai viguros.

3. Bicarbonat de sodiu
Ca sa neutralizezi aciditatea mierii, adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 340 gr de miere. De asemenea, bicarbonatul va ajuta si preparatul sa creasca mai mult.



4. Temperatura cuptorului
Nu poti coace o prajitura cu miere la aceeasi temperatura la care ai coace una cu zahar. Mierea tinde sa se intareasca si rumeneasca mult mai repede. De aceea, e indicat sa reduci temperatura cuptorului cu aproximativ 15 grade.

5. Pentru bomboane sau jeleuri
Daca folosesti mierea in retete de bomboane sau gem, atunci regula cu temperatura se schimba. In acest caz, va trebui sa o cresti putin, pentru a permite lichidului sa se evapore.

Autor:  Andreea Utza