Site coolinaria.ro

Ce poti face cu resturile de glazura


Ce poti face cu resturile de glazura Ai pregatit un tort minunat, insa ai ramas cu o cantitate destul de mare de glazura? Nu o arunca, ci alege una dintre aceste metode pentru a o folosi.

1. Desert cu fructe
Daca ai cateva fructe la indemana, atunci foloseste-le impreuna cu glazura pentru a crea un desert simplu si rapid. De exemplu, ia cateva capsuni, spala-le bine apoi inmoaie-le in glazura de ciocolata. Lasa-le la frigider pana cand se intareste, apoi delecteaza-te.

2. In iaurt
Intr-un borcan, prepara-ti un iaurt aromat, plin de toppinguri gustoase. Adauga fulgi de ovaz si fructe precum banane, afine, mere, portocale etc. Finalizeaza cu un strat subtire din glazura ramasa.



3. Acadele
Stiai ca din putina glazura poti prepara cateva acadele? Amesteca glazura ramasa cu putina cafea, apoi toarna compozitia intr-o forma pentru acadele. Lasa la congelator peste noapte. Dimineata vei avea niste acadele dulci si minunate.

4. Inveleste covrigeii
Combinatia de dulce si sarat este curajoasa si foarte interesanta. Topeste glazura in cuptorul cu microunde, apoi inmoaie covrigeii in aceasta. Adauga si alte toppinguri, daca vrei sa arate mai vesel. Lasa-i pe hartie de copt, pentru a se usca.

5. Trufe
Daca ai putina glazura de ciocolata, atunci trebuie sa incerci sa prepari niste trufe. Amesteca glazura de ciocolata cu aproximativ 230 gr de ciocolata topita. Lasa la frigider timp de o ora, apoi formeaza bilute si da-le prin cocos, cacao sau nuci. Pune inapoi in frigider pentru o ora, apoi serveste.

Autor:  Andreea Utza