Site coolinaria.ro

Mituri despre diete


Mituri despre diete Exista informatii utile despre diete dar exista si mituri care trebuie spulberate. Ti le-am enumerat aici pe cele mai populare. 1. Trebuie sa iei ultima masa inainte de ora 8
Nu conteaza atat de mult ora la care iei ultima masa, ci, mai degraba, ora la care te culci. Astfel, regula generala ar fi sa mananci cu vreo 3-4 ore inainte de somn. Daca te culci la ora 11, atunci poti lua ultima masa la ora 8, insa daca iti place sa te culci mai tarziu, poti amana mai mult cina.

2. Mesele mici si dese imbunatatesc metabolismul
Mesele mici si dese pot imbunatati metabolismul temporar, insa, din cauza ca organismul tau este intr-o digestie continua, va consuma multa energie. In plus, daca tot primeste mancare, ii va fi greu sa asimileze toti nutrientii.

3. Carbohidratii sunt rai
Exista mai multe tipuri de carbohidrati, si nu toti sunt rai. Da, e important sa eviti carbohidratii rafinati, zaharul si glutenul. In schimb, e foarte bine sa consumi cartofi dulci si quinoa.



4. Cu cat consumi mai putine calorii, cu atat slabesti mai mult
Da, este important sa mananci mai putine calorii decat consumi, insa nu este o prioritate. In loc sa faci o obsesie pt numarul de calorii, mai bine gandeste-te ce alimente sanatoase sa mananci.

5. Alimentele de dieta te ajuta sa slabesti
Majoritatea alimentelor care pretind a fi de dieta, pot fi adevarate inselatorii. Sunt sarace in calorii, insa la fel de sarace in nutrienti. De obicei, ele sunt bogate in sodiu si ingrediente artificiale. In plus, nici macar nu tin de foame.

Autor:  Andreea Utza