Site coolinaria.ro

Cum curatam vasele dupa micul dejun


 Cum curatam vasele dupa micul dejun Micul dejun este prima masa a zilei si cea mai importanta. Chiar daca nu ai mereu chef sa speli vasele dimineata, afla ca este un pas foarte important pentru intretinerea lor.

1. Grasimea e periculoasa pentru chiuveta
Daca ai mancat niste bacon langa omleta, nu te grabi sa versi grasimea din tigaie direct in chiuveta. Daca nu ai de gand sa o folosesti mai tarziu, atunci asteapta pana se raceste si arunc-o in cosul de gunoi. Grasimea se intareste in timp, iar daca o arunci in chiuveta, te poti trezi cu tevile infundate.

2. Laptele cu cereale
Daca ti-ai dat seama ca nu poti termina castronul cu cereale, nu arunca totul in chiuveta sau in cosul de gunoi. Cerealele vor fi greu de curatat in chiuveta, iar cu laptele in sacul de gunoi risti niste accidente neplacute si urat mirositoare. In schimb, ia o strecuratoare si toarna laptele ramas in chiuveta. Apoi, poti arunca cerealele in cos.



3. Zatul de cafea
Desi pare inofensiv, zatul de cafea se depunde pe tevi si le poate chiar infunda. Ca sa eviti acest scenariu, foloseste hartie de tifon si stoarce restul de cafea din zat, in chiuveta. Apoi, arunca resturile in cosul de gunoi.

4. Smoothie-urile
Multa lume evita smoothie-urile din cauza ca trebuie sa spele blenderul la final. Nu te gandi asa. Blenderul poate fi curatat extrem de usor. Tot ce ai de facut este sa-l clatesti putin, apoi sa-l umpli pe jumatate cu apa si sa adaugi 1-2 picaturi de detergent de vase. Porneste-l din nou si vei vedea cum se curata singur. Apoi, nu va mai avea nevoie decat de o clatire rapida.

5. Tigaile
De multe ori, tigaile nonaderente nu au nevoie sa fie spalate prea elaborat. Insa, daca observi ca au devenit lipicioase, le poti umple cu putina apa calduta, turna cateva picaturi de detergent si freca usor cu un burete care nu zgarie. Apoi, lasa-le sa mai stea la inmuiat. Daca petele sunt incapatanate, s-ar putea sa trebuiasca sa repeti procedura.

Autor:  Andreea Utza