Site coolinaria.ro

Mancaruri care dau somnolenta


Mancaruri care dau somnolenta Daca ai zile in care esti foarte somnoros si nu stii de ce, poate fi din cauza alimentatiei. Iata care ar putea fi mancarurile care, in mod surprizator, dau somnolenta.

1. Salate sarace in nutrienti
Majoritatea salatelor pe care le mananci la birou sunt destul de sarace in nutrienti. Asta deoarece contin cateva legume si sosuri nesanatoase, pline de zahar. Dressingurile ar putea fi problema principala a salatelor tale, deoarece pot duce la o scadere rapida de energie dupa cateva ore. Cel mai bine ar fi sa-ti prepari salate satioase, cu legume precum ciupercile, conopida sau ardeii si sa adaugi si proteine si carbohidrati sanatosi.

2. Branzeturi si iaurt
Din pacate, lactatele pot fi in spatele oboselii tale. Copiii le digera mult mai bine decat adultii, care dezvolta, treptat, o intoleranta. In plus, oboseala nu este singurul simptom, ci poti avea si disconforturi la digestie. Daca esti intolerant la lactoza, incearca sa o elimini din dieta.

3. Banane si nuci
Bananele sunt bogate in magneziu, un mineral care ajuta muschii sa se relaxeze. De aceea, ele sunt foarte bune dupa ce te intorci de la sala, dar nu si la munca, cand ai nevoie de energie. Efectele pot fi mult mai puternice daca ai deja o deficienta de magneziu. Acelasi lucru se aplica si in cazul migdalelor, nucilor caju si arahidelor.



4. Cine tarzii
Atunci cand ai o zi plina, sunt sanse mari sa iei cina cu cateva minute inainte de culcare. Exista mancaruri care te ajuta sa dormi, dar si alimente care dauneaza somnului si te fac sa te trezesti parca si mai obosit. Printre acestea se numara carnea, ouale si lactatea.

5. Dulciurile ocazionale
Atunci cand tii o dieta foarte stricta, gustarile ocazionale iti pot dauna mai mult decat unei persoane care mananca zilnic zahar. Asta deoarece tractul intestinal se adapteaza conform alimentelor pe care le primeste. Odata ce elimini zaharul din alimentatie, va scadea si cantitatea de enzime ce ajuta la digestia acestuia. Nu spune nimeni ca nu ai voie sa te rasfeti din cand in cand, insa fi pregatit sa te simti putin obosit dupa.

Autor:  Andreea Utza