Site coolinaria.ro

Cafeneaua Sheida, o poveste orientala despre cafea cu aroma de fapte bune


Cafeneaua Sheida, o poveste orientala despre cafea cu aroma de fapte bune Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a inaugurat joi, 26 ianuarie, cafeneaua sociala Sheida, un spatiu cu o atmosfera unica si design oriental intr-o interpretare contemporana, dar si un showroom neconventional de expunere pentru covoare manuale autentice iraniene. Initiativa familiei Enayati reprezinta o invitatie pentru comunitatea locala de a se implica in dezvoltarea programelor derulate de catre fundatie in Bucuresti: cele doua policlinici sociale si cele doua centre educationale de tip afterschool. Amenajarea cafenelei poarta semnatura designerilor Erna si Vlad Moise.

Sheida - coffee & stories este un spatiu efervescent si reprezinta o infuzie de tinerete si culori vii. Parterul, cafeneaua propriu-zisa, are un aer eclectic prin juxtapunerea mobilierului functional -mese si scaune cu un caracter modern- cu diferite obiecte decorative cu un spirit oriental autentic, cum ar fi covoarele originale ce impodobesc si incalzesc peretii.

“Acest proiect de amenajare a reprezentat o provocare avand in vedere faptul ca s-a dorit a fi un spatiu plurifunctional. Mai exact, o cafenea cu o atmosfera personalizata si un showroom intim, primitor si neconventional unde se expun covoare manual autentice iraniene. De asemenea, unul dintre obiectivele cafenelei este sa devina un spatiu creativ pentru promovarea culturii comunitare, desfasurarea de evenimente artistice, dezbateri, pentru a creste interesul comunitatii fata de activitatile si programele Fundatiei. Un loc care te indeamna sa spui povesti si sa faci fapte bune pentru cei din jur si care ne incurajeaza sa oferim in continuare servicii cu suflet”, a declarat dr Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria.

Cafeneaua este situata in inima culturala a Bucurestiului, pe Strada Ion Campineanu nr 23, in apropierea Muzeului National de Arta al Romaniei, Bibliotecii Centrale Universitara si a Ateneului Roman. in afara de specialitati cu cafea, in noul local se prepara ceai, sucuri si se vand produse de patiserie. Ne propunem ca macar o parte din produsele din meniu sa fie aduse din structuri de economie sociala. Cafeneaua este deschisa deocamdata de luni pana vineri, de la 9 la 19:00 si poate gazdui evenimente restranse corporate sau private.

Cafeneaua Sheida - coffee & stories este o structura de antreprenoriat social care presupune ca profitul sa fie utilizat in scop social. Mai exact, veniturile incasate in cadrul cafenelei si din vanzarea covoarelor persane unicat, vor fi directionate integral catre Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria. Fundatia ofera servicii medicale gratuite persoanelor fara venituri si fara asigurari sociale in cadrul celor doua Policlinici Sociale si servicii educationale pentru 150 de copii in Centrul Educational Baneasa si Afterschool Clinceni.

Autor:  Andreea Utza