Site coolinaria.ro

Nu mai arunca cojile de banane!


Nu mai arunca cojile de banane! Obisnuiesti sa arunci cojile de banana dupa ce ai terminat de mancat? Data viitoare pastreaza-le! Iti sunt utile mai mult decat crezi. Iata ce intrebuintari pot avea:
Pentru sanatatea ta

1. Albesc dantura. Freaca dintii cu o bucata de coaja de banana, dupa periaj. Mineralele si vitaminele din ea ajuta la albirea dintilor.
2. Te scapa de senzatia de mancarime. Daca te-a piscat vreun tantar sau ai o iritatie superficiala, freaca locul problema cu o coaja de banana.
3. Hidrateaza pielea. Iarna in special, cand e frig, pielea are nevoie si mai multa de hidratare. Pentru a nu se usca, dar si pentru a fi cat mai placuta la atingere, freac-o cu interiorul cojii de banana.
4. Trateaza acneea. Inainte de a apela la tratamente complicate si scumpe, foloseste-te de banana. De cateva ori pe zi tamponeaza bine locurile problema cu o coaja, pana cand coaja de la fruct devine maro.
5. Ceaiul e un remediu impotriva mahmurelii. Daca ai consumat multe bauturi alcoolice, iar a doua zi te simti rau, prepara-ti un ceai de coaja de banana.
6. Purifica apa. Unii specialisti sunt de parere ca e bine sa pui coji de banana in apa pe care o consumi, intrucat absorb metalele grele.



Pentru plante

7. Foloseste-le drept ingrasamant. Dupa ce se usuca, transforma-le in pulbere si presar-o in ghiveci sau in gradina. Este foarte buna pentru plante.
8. Ai grija de plantele de camera. Pune o coaja in ghiveci si vei observa ca puricii plantei vor disparea.
9. Uda plantele cu apa in care ai tinut o coaja de banana. Astfel le vei da magneziu si calciu si le vei feri de metalele grele din lichid. Intr-un vas pune o coaja de fruct si 5 parti de apa.
10. Da luciu frunzelor. Sterge usor frunzele plantelor din apartament cu interiorul unei coji de banana si vei vedea ca, la final, vor straluci din nou.

Pentru casa

11. Lustruieste lemnul si pielea. Freaca mobilierul si hainele din piele cu interiorul cojilor de banana, apoi sterge-le cu o carpa curata si moale.
12. Curata argintaria. Pune apa si o coaja de banana in blender. Sterge argintaria cu pasta obtinuta, apoi indeparteaza totul cu o carpa.
13. Atrage pasarile si fluturii. Daca vrei ca livada sa iti fie cat mai animata, pune coji de banana in cateva crengi.

Autor:  Alina Tibichi