Site coolinaria.ro

Adevarul despre dieta cu apa de cocos – Slabesti sau nu?


Adevarul despre dieta cu apa de cocos – Slabesti sau nu? Unele vedete internationale afirma ca se poate slabi usor cu apa de cocos. De altfel, sunt si nutritionisti care sustin acest lucru.
Este sau nu adevarat faptul ca acest produs te ajuta sa scapi de kilogramele in plus? Ei bine, pentru a avea rezultatele dorite, trebuie sa faci si exercitii fizice si sa-ti ajustezi si regimul alimentar zilnic.
Ca sa slabesti, mai ales atunci cand vrei sa bei apa de cocos, nu ai voie sa consumi: zahar, cafeina, alcool, lactate, cartofi, condimente, alimente cu multi carbohidrati.

De ce se spune ca poti slabi daca bei apa de cocos?

Iata cateva motive:

1. Hidrateaza. Despre acest lucru se stie clar ca favorizeaza arderea grasimilor (daca nu furnizezi organismului suficiente lichide, metabolismul incetineste, iar grasimile sunt arse cu viteza mica sau chiar deloc).
2. Contine fibre. Fibrele mentin satietatea o perioada mai indelungata, ajuta la digestie si previn afectiunile de la nivelul colonului.
3. Nu are deloc colesterol.
4. Contine o cantitate extrem de mica de grasimi.



Ce nu prea se spune despre apa de cocos

1. Te poti hidrata consumand si apa simpla, supe, ciorbe si nu numai. Deci nu trebuie neaparat sa bei apa de cocos.
2. Gasesti o cantitate mult mai mare de fibre in diverse alimente decat in apa de cocos.
3. Indiferent cate calorii ai arde, tot nu vei slabi. De ce? In ciuda faptului ca 100 ml de apa de cocos au cam 20 de calorii, majoritatea acestora sunt, de fapt, un tip de zahar. Dupa cum se stie, zaharul incetineste metabolismul si chiar afecteaza masa musculara. Trebuie sa fii atent cu atat mai mult, cu cat apa de cocos din comert are diverse adaosuri.
4. Apa de cocos contine sodiu. Din cauza acestuia apare retentia de apa.

Apa de cocos – Cand este eficienta cu adevarat? Beneficiile ei se observa bine abia atunci cand ai un regim alimentar bogat in grasimi si colesterol. Consumand-o, iti reglezi dieta, elimini mancarurile nesanatoase si indepartezi unele depuneri de pe interiorul vaselor de sange.

In concluzie, pentru a slabi mai repede si sanatos, nu e suficient doar sa bei apa de cocos, ci si sa ai un regim alimentar adecvat si sa faci exercitii fizice cu regularitate.

Autor:  Alina Tibichi