Site coolinaria.ro

Alimentatia in functie de zodie (partea a II-a)


Alimentatia in functie de zodie (partea a II-a) Balanta: stati departe de spaghete, alcool si bauturile carbogazoase deoarece va afecteaza rinichii. Recomandat este sa mancati multe mere, capsuni, iaurt si alte produse alimentare similare. De asemenea este ideal sa folositi in alimentatia dumneavoastra preparate din carne de vita, porumb si orez.

Scorpion: ar fi ideal daca ati deveni vegetarieni, dar cum lumea e plina de tentatii puteti incerca ca macar sa va oferiti scurte perioade cand sa mancati exclusiv doar produse vegetariene. Carnea de pui trebuie si aceasta consumata in combinatie cu sosuri pe baza de rosii sau salata din varza rosie. Stati departe de carnea de porc si incercati sa serviti mese frugale, dar dese.

Sagetator: faptul ca luati usor in greutate nu va avantajeaza deloc, de aceea este necesar sa aveti parte atat de o dieta sanatoasa cat si de multa miscare in aer liber si exercitii fizice variate. Alimentele recomandate: fructe bogate in vitamina C (citrice, portocale, kiwi), rosii, praz, usturoi. Evitati alimentele prelucrate industrial, produsele tip fast-food, zaharul si indulcitorii alimentari obtinuti in laborator.

Capricorn: o alimentatie bogata in proteine si calciu este obligatorie pentru capricorni pentru a-si mentine oasele, pielea si dintii intr-o stare buna. Alimentele recomandate sunt carnea slaba, pestele, cartofii, pastele fainoase, porumbul, ouale, nuca de cocos. Excludeti din mesele dumneavoastra alimentele condimentate in exces.

Varsator: in general nu aveti probleme cu greutatea deoarece sunteti o persoana foarte activa, care isi consuma eficient caloriile acumulate zilnic, dar sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respectati pentru a va mentine in forma printre care: evitarea alimentelor sarate, consumul de multe lichide, diete indelungate bazate pe fructe.

Pesti: pentru pesti este necesar sa consume alimentele ce sunt bogate in fier precum ficatul, galbenusul de ou, stridiile, rinichii, cerealele integrale, fasolea uscata, spanacul, salata verde, strugurii, prunele uscate, caisele, piersicile si curmalele. Cantitatea de sare si grasimi ingerate zilnic trebuie redusa. Inlocuiti carnea de porc cu carnea de pui sau de peste, iar supele de carne cu supele de legume.

Citeste si Alimentatia in functie de zodie (partea a I-a)

Autor:  Raluca Rusu