Site coolinaria.ro

Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate


Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat e de buna pentru sanatatea noastra.
Se spune ca e unul dintre cele mai pure tipuri de sare din lume. La acest lucru contribuie din plin si gheata si zapada din locul din care este extrasa (acestea ii mentin starea). Datorita continutului bogat in fier si minerale, cristalele de sare pot fi nu doar albe, ci si in diverse nuante de roz, ba chiar si de rosu. Cea mai inchisa la culoare este extrasa, in general, din India si Pakistan.

Beneficii pentru sanatate
- mentine pH-ul organismului in limite normale;
- reduce unele semne ale imbatranirii;
- e recomandata persoanelor cu probleme respiratorii, intrucat imbunatateste functiile plamanilor;
- intareste sistemul osos si previne durerile musculare;
- elimina din corp metalele grele;
- pentru inhalatie salina;
- creste libidoul etc.



Alte beneficii
- poate fi utilizata drept scrub pentru tot corpul, indepartand cu succes celulele moarte. Maseaza-te cu sare, lasa sa actioneze in jur de 3-5 minute, apoi clateste-te. E bine sa bei un pahar cu apa inainte de dus, pentru ca detoxifierea aceasta sa fie si mai eficienta;
- se poate face detoxifiere si daca pui 1.5 kg sare in cada plina cu apa, la 35-37 de grade Celsius, si stai in ea cam o jumatate de ora;
- este inclusa pe lista ingredientelor de la retetele de sare de baie;
- e utilizata pentru sapunul de casa si nu numai.
De amintit sunt lampile cu sare. Acestea ionizeaza aerul dintr-o camera, purificandu-l si facandu-l numai bun de respirat, in special pentru persoanele alergice.

De ce e recomandata sarea roz de Himalaya inclusiv pentru gatit? Intrucat nu contine iod artificial, asa cum e in cazul tipurilor de sare fina din supermarketuri, si nici aditivi. Cu alte cuvinte, este pura, neprelucrata.
Atentie: este mai sarata decat orice alt tip de sare!

Autor:  Alina Tibichi