Site coolinaria.ro

Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta


Folia de aluminiu – La ce anume o poti intrebuinta prin locuinta Numeroase studii au concluzionat ca folia de aluminiu este foarte nociva, motiv pentru care trebuie sa renuntam la o mai folosi atunci cand gatim sau cand pregatim sandvisurile de luat la munca. Acest lucru nu inseamna insa ca trebuie evitata in totalitate. Dimpotriva, este foarte utila in orice locuinta.

Iata de ce:
1. Nu lasa urme pe parchet. Daca vrei sa muti mobila dintr-o parte in alta, ca sa nu zgarii pardoseala, pune folie sub fiecare piciorus sau „imbraca-l” cu asa ceva. Va aluneca mai usor dupa aceea pe parchet.
2. Tapeteaza masa de calcat. Ca sa netezesti mai repede cutele, unele gospodine spun ca e bine sa „imbraci” masa de calcat in folie (folia va reflecta caldura fierului de calcat).
3. Indeparteaza petele de arsuri de pe fierul de calcat. Mototoleste o bucata mai mica de folie si freaca cu ea talpa fierului. Nu forta totusi!
4. Ajuta la vopsit / varuit. Ca sa nu treci o anumita limita, inainte de a incepe sa vopsesti ori sa varuiesti, lipeste folie de aluminiu pe zona care trebuie protejata.
5. Inveleste o bucata de carton in folie si pune-o intre calorifer si perete. Procedand asa, caldura emanata de calorifer nu se va mai duce spre perete, ci se va reflecta in camera.
6. Inalbeste bijuteriile si tacamurile de argint. Mai intai pune folie pe fundul unei oale. Apoi umple-o cu apa calda, adauga niste detergent de vase si presara si sare. Pune argintul in oala si lasa-l acolo cateva ore. Dupa aceea sterge-l cu un prosop mai moale.



7. Sigileaza o punga. Impatureste in folie marginile unei pungi desfacute, apoi trece peste ea cu fierul de calcat incins, de cateva ori.
8. Foloseste-o in loc de burete de sarma.
9. Ajuta la indepartarea mai usoara a ruginei. Mototoleste-o, apoi freaca pata de rugina.
10. Protejeaza tava din cuptor. In cazul in care ai bagat ceva suculent in cuptor si curge grasime, ca sa nu freci dupa aceea tava pusa dedesubt, tapeteaz-o cu folie de aluminiu.
11. Acopera aragazul. Sucul de rosii, boiaua, dar si alte ingrediente pateaza extrem de repede. Ca sa nu freci petele tot timpul si nici sa nu zgarii suprafata de gatit, acoper-o cu folie. Bineinteles, decupeaz-o acolo unde trebuie fixate ochiurile aragazului.
12. Ascutele foarfecele. Impatureste o folie de cateva ori, apoi incearca sa faci cat mai multe taieturi in ea cu foarfecele.

Autor:  Alina Tibichi