Site coolinaria.ro

Despre dieta Amish – Tot ce trebuie sa stii


Despre dieta Amish – Tot ce trebuie sa stii Probabil ca ai auzit pana acum de Amish. Este o comunitate de pe continentul american, care se ghideaza dupa anumite reguli. In ciuda faptului ca acestea par destul de ciudate, s-a ajuns la concluzia ca populatia Amish nu sufera de boli si maladii precum restul lumii. Conform unui studiu publicat intr-o revista de specialitate, nimeni de acolo nu ar avea cancer, motiv pentru care comunitatea e considerata ca fiind cea mai sanatoasa din America.
Motivul? Printre altele, alimentatia. Iata in ce consta regimul alimentar Amish:
1. E folosita doar mancare organica, produsa in comunitate. Oamenii respectivi nu sunt chiar asa de receptivi la ideea de nou si de socializare, ei preferand sa se gospodareasca singuri si sa foloseasca ce au la indemana. Isi cultiva pamanturile prin metode ce tin de agricultura ecologica, nu folosesc absolut deloc ingrasaminte chimice, consuma doar alimente de sezon si folosesc pentru gatit doar carnea de la animalele crescute de ei.
2. Mesele zilnice presupun o cantitate mare de grasimi sanatoase, dar si de nutrienti si minerale (sodiu, calciu, potasiu etc.).



3. Stresul nu face parte din dieta Amish. Neavand loc de munca si traind intr-o comunitate unde fiecare stie care e rolul lui, nu se confrunta cu stres si foarte multe griji. Conform studiilor, in momentul in care suntem stresati, creste nivelul cortizolului, iar aceasta poate fi o cauza a aparitiei bolilor cardiovasculare, a diabetului si chiar si a obezitatii.
4. Au activitate fizica. Spre deosebire de noi, care avem abonament la sala de gimnastica si mergem din cand in cand, populatia Amish face miscare foarte multa. In primul rand, este vorba de mersul pe jos. In al doilea rand, cultivarea pamantului si cresterea animalelor presupun efort fizic intens.

Reteta pentru scaderea colesterolului

Ai nevoie de: 1 lingurita otet de mere, 1 lingurita miere, 1 lingurita zeama de lamaie (proaspat stoarsa), o bucatica de ghimbir dat pe razatoare, 3-4 catei de usturoi (zdrobiti bine).
Cum procedezi: Se amesteca foarte ingredientele in blender, cateva minute, apoi continutul se depoziteaza intr-un borcan cu capac, in frigider. Se consuma cate o lingurita inainte de fiecare masa, dar nu mai mult.


Autor:  Alina Tibichi