Site coolinaria.ro

Intretinerea bucatariei


Intretinerea bucatariei Petele de grasime sau de ulei serioase de pe orice dispozitiv metalic, de lemn sau din plastic se indeparteaza usor cu putina parafina care se freaca apoi cu degetele si se indaparteaza totul mai tarziu.

Tigaile pline de grasimi se lasa putin in apa calduta si apoi se freaca bine cu o coaja de lamaie fiind foarte usor dupa aceea sa fie spalate intr-un mod normal.

Pasta de dinti poate fi folosita cu succes pentru a face robinetii si tevile metalice din bucatarie foarte stralucitoare. O periuta mai veche de dinti va putea si aceasta sa fie folosita pentru curatenia in locurile greu accesibile din spatele mastii de chiuveta.

Puntin praf de copt adaugat pe peretii recipientului folosit pentru resturile menajere va indeparta si mirosul si se va curata si grasimea daca exista asa ceva.

Fundurile de taiat din bucatarie trebuie dezinfectate saptamanal cu apa oparita si otet plus ceva solutie de curatat folosita la bucatarie.

Acidul boric se poate folosi in colturile ascunse alte bucatariei daca nu aveti animale de companie prin casa. Astfel veti fi siguri ca nu veti avea nici gandaci si nici furnici prin bucatarie.

Pentru ca sacul de gunoi sa nu se lipeasca de peretii recipientului unde se tine e bine sa aveti la indemana un spray cu silicon sau alt lubrifiant pentru aceasta destinatie.

oalele de gatit vor avea o stralucire suplimentara daca se lasa in putina zeama de lamaie impreuna cu apa fierbinte timp de cateva minute. Acest lucru se va face dupa ce in prealabil oalele au fost bine spalate.

Cratitele de aluminiu care se curata mai greu de resturile lipicioase pot fi facute ca noi daca se fierb in ele niste rosii taiate felii.

Recipientele din fonta vor arata complet noi daca se curata intr-un furnal bine incalzit de catre niste profesionisti care fac acest lucru fara probleme si contra unor sume foarte mici.

Autor:  Lucia Mihailescu