Site coolinaria.ro

Secrete de bucatarie


Secrete de bucatarie Gospodinele care gatesc carne in mod obisnuit vor fi bucuroase sa afle ca aceasta poate fi taiata in felii la dimensiunea dorita daca se lasa carnea putin la congelator pentru a ingheta partial.

Toate portiile de carne cu tot cu os se vor gati mai bine si mai repede decat cele fara os. Osul ajuta mult la gatirea in profunzime a carnii incalzindu-se si el la temperaturi optime.

La gratarele care se doresc ceva mai zemoase puteti adauga putina apa rece peste carne inainte de a o pune pe gratar.

Cartofii prajiti ies mai crocanti si mai gustosi daca ii lasam in apa rece o jumatate de ora inainte de a-i prepara.

Ciupercile cele mai bune pentru gatit sunt cele care nu si-au deschis inca palaria.

Salata verde se pastreaza la congelator uscata pana ce dorim sa folosim. Daca o spalam atunci trebuie consumata imediat.

Salatele nu se prepara niciodata in vase metalice ci intotdeauna in vase din portelan, lemn sau sticla.

Friptura nu se taie imediat ce e scoasa de la cuptor ci se lasa macar 5 minute pentru ca sucul sa o patrunda bine.

Lamaile dau mai mult suc daca sunt puse la microunde timp de 15 secunde. Usturoiul se curata mai usor daca este tinut tot 15 secunde la microunde.

Ouale fierte se taie mai bine daca umezim cutitul cu apa.

Legumele se pastreaza mai bine la frigider daca se invelesc in folie de aluminiu.

Ouale proaspete se recunosc usor daca ne uitam la coaja lor si observam o suprafata usor neregulata si poroasa. Ouale mai vechi sunt netede si stralucitoare.

Slanina nu se strange la prajit daca e umezita in apa rece.

Cand lucram cu aluatul trebuie sa acoperim palmele cu putin ulei.

Pastele fainoase nu dau in foc daca ungem marginile oalei cu putin ulei.

Fructele care nu sunt coapte bine pot fi ajutate putin daca se pun intr-o punga de plastic perforata ceea ce permite circulatia aerului, dar si retinerea caldurii necesara coacerii.

Pentru a obtine un pilaf de orez cu boabe separate adaugati in apa o lingura de zeama de lamaie.

Branza nu se intareste in frigider daca ungem cu unt partea taiata.

O bucata de ata pentru curatarea dintilor sau niste ata dintr-un material textil mai dur va putea fi folosita cu succes in locul cutitului de fiecare data cand avem de-a face cu alimente care permit acest lucru.

Autor:  Lucia Mihailescu