Site coolinaria.ro

Alimente descoperite din intamplare


Alimente descoperite din intamplare Nu intotdeauna accidentele sunt un motiv de tristete si durere uneori dintr-un pur accident putand sa apara lucruri foarte bune pentru multi dintre noi. Este si situatia unor produse alimentare din prezent care au aparut din intamplare, ca rezultat al unor evenimente neprovocate de nimeni.

Acadelele, de exemplu, au fost descoperite in 1905 de catre un copil de 11 ani, Frank Epperson, care amestecand niste ingrediente si uitandu-le la frig peste noapte a ramas foarte mirat a doua zi cand a descoperit ceea ce se intamplase. Mult mai tarziu, cand si-a brevetat inventia, Frank Epperson a inceput sa le comercializeze numindu-le acadele.

In 1700 un adult de data aceasta, contele de Sandwich, a inventat sandviciurile tot din accident. Ii placeau jocurile de noroc atat de mult incat nu prea avea timp sa ia masa si de aceea comanda mereu sa i se puna intre doua felii de paine hrana rece consistenta. De atunci incoace sandviciul a devenit foarte popular pastrand numele parintelui sau.

Chips-urile din cartofi au fost inventate in 1853 cand maestrul culinar George Crum din Saratoga Springs, New York a prajit intentionat felii foarte subtiri de cartof si le-a servit clientilor sai suparat ca acestia ii refuzasera o comanda anterioara de cartofi prajiti pentru ca erau prea grosi. Clientilor insa le-a placut asa de mult incat au raspandit zvonul si curand comenzile de chips-uri au crescut nesperat de mult.

Conurile de inghetata si acestea au aparut din intamplare in 1904 cand la un balci local din St. Louis, S.U.A. Ernest Hamwi, vanzator de paste fainoase, a invelit niste inghetata intr-o foaie de placinta din lipsa de altceva si produsul a fost atat de gustos incat s-a raspandit in intreaga tara la scurta vreme dupa aceea. Nu Ernest Hamwi insa a reusit sa brveteze inventia conului d inghetata ci un italian mai intrepinzator care, profitand de faptul ca nimeni nu revendicase inventia a gasit de cuviinta sa faca el acest lucru.

Autor:  Lucia Mihailescu