Site coolinaria.ro

Cocktailul – bomba calorica?


Cocktailul – bomba calorica? Zilele trecute ne-am intalnit cu niste prieteni si pentru ca era foarte cald, noi, fetele, ne-am comandat cate un cocktail. Nu m-am intrebat niciodata cate calorii poate contine Mojito, preferatul meu, pana de aceasta data.

Ajunsa acasa am inceput o cautare pe internet, din pura curiozitate. Se pare ca un cocktail iti poate da peste cap dieta pe care si asa o respecti destul de greu. Trecand la cifre, un gram de alcool are 7 calorii. Comparativ, grasimile au 9 calorii. In functie de ingredientele pe care le contine, un cocktail poate ajunge si la 800 de calorii, in cazul in care pentru a fi preparat se folosesc siropuri, lichioruri, coniac sau chiar frisca.

Vestea buna este ca exista si bauturi alcoolice care sunt scazute in calorii, trebuie sa stii doar cum sa le alegi. De asemenea este bine sa respecti si cateva reguli pentru a impiedica acumularea rapida a caloriilor.

In primul rand, alterneaza bauturile alcoolice cu cele nealcoolice. Dupa vin si bere incearca sa bei apa plata sau minerala cu putina lamaie. Aceasta strategie te ajuta nu doar sa nu acumulezi prea repede caloriile, dar si sa te mentii si hidratata. In acest mod vei evita durerile de cap de a doua zi!

Incearca bauturi alcoolice de tip "light". Astfel, vei economisi pana la 100 de calorii.
Nu incerca amestecuri. Cel mai bine este sa bei bautura simpla, cu gheata, fara sa faci amestecuri "periculoase".

Dilueaza bauturile cu apa plata sau minerala. Daca de obicei bei vodka, incearca sa o combini cu putin suc de afine si zeama de lamaie.

Fa-ti un plan! Stabileste dinainte ce vrei sa bei si nu te abate de la acest lucru. Intotdeauna fii constient de propriile limite.

Probabil esti curioasa care cocktail contine cele mai multe calorii. Se pare ca cel mai periculos este Pina Colada, un asa zis milk-shake care nu contine niciun nutrient, dar are mai multe calorii decat un burger : 644!

In ordine descrescatoare urmeaza Margarita (550 calorii), Long Island Iced Tea ( 543 calorii ), Chocolate Martini ( 440 calorii), White Russian ( 425 calorii ), Mai Tai (350 calorii), Margarita (280 calorii), Mojito (214 calorii), Cosmopolitan (200 calorii), Martini (160 calorii), Green Apple Martini ( 148 calorii) si Bloody Mary(118 calorii).

Daca ne tinem departe de extreme, putem savura aceste bauturi elaborate, bucurandu-ne si de valentele lor nutritive. Regula de baza este moderatia. Acum hai sa petrecem fara remuscari!

Autor:  Simona Stefanuca