Site coolinaria.ro

Dieta ruseasca, un adevarat calvar


Dieta ruseasca, un adevarat calvar Va spun de la inceput ca mi se pare mai mult decat un test de vointa si de ambitie, e un joc de-a ruleta ruseasca (de unde si numele) cu propria sanatate. Cei care o prezinta anunta de la inceput ca persoanele care o vor urma se vor simti lipsite de energie si ar fi bine sa nu faca efort in cele sapte zile cat dureaza calvarul. Regulile de baza constau in respectarea unui meniu strict, in consumarea a 4 pahare de apa sau suc dietetic pe zi si in posibilitatea de a asezona felurile de mancare folosind verdeata, sare, piper, lamaie, otet, sos de soia, mustar si ketchup. Dar iata meniul:

Ziua 1: o cafea la micul dejun; 2 oua si 1 rosie la pranz; 150g carne rosie si o salata verde la cina;
Ziua 2: micul dejun: cafea, paine prajita sau biscuiti sarati; pranz: 150g de carne rosie si o salata verde; cina: 150g sunca si 1 iaurt.
Ziua 3: micul dejun: cafea, paine prajita sau biscuiti sarati; pranz: salata verde, 1 rosie, 1 mandarina sau 1 portocala; cina: 100g sunca, o salata de fructe, 2 oua.
Ziua 4: micul dejun: cafea, paine prajita sau biscuiti sarati; pranz: 150g branza, 1 ou, 1 morcov; cina: 1 salata de fructe, 1 iaurt.
Ziua 5: micul dejun: 150g sunca, 1 bol cu morcovi; pranz: 200g peste la gratar si o rosie; cina: 250g carne rosie.
Ziua 6: micul dejun: cafea, paine prajita sau biscuiti sarati; pranz: un sfert de pui la cuptor si citrice; cina: 2 oua, 1 bol de morcovi cruzi.
Ziua 7: micul dejun: cafea, paine prajita sau biscuiti sarati; pranz: 250g carne rosie si citrice; cina: orice.

E o dieta pentru persoane disperate – cred eu – care ar face orice pentru a slabi. Sa nu uitam insa ca sanatatea este mai presus de talia de viespe si mai bine faci sport si mananci rational si, chiar daca slabesti mai greu, la final vei arata cu adevarat bine si nu ca o mumie.

Autor:  Raluca Alupoaie