Site coolinaria.ro

Topul ceaiurilor care te ajuta sa slabesti


Topul ceaiurilor care te ajuta sa slabesti Ceaiurile pentru slabit ajuta la purificarea organismului, elimind toxinele acumulate, dar si excesul de apa. Ele pot vindeca pana si migrenele sau chiar depresiile si ne pot conferi o stare de bine. Atunci cand vrei sa tii o dieta e bine sa incluzi in regimul de zi cu zi si un ceai depurativ. Este indicat sa bei un ceai chiar si dupa o masa copioasa, pentru a ajuta organismul sa digere mai usor excesul de grasimi. Pentru ca nu toti cunoastem intrebuintarile ceaiurilor voi incerca sa va prezint un top al celor mai indicate ceaiuri intr-o cura de slabire si efectele lor.

Iti mai aduci aminte de bautura aceea delicioasa pe care ne-o facea bunica atunci cand eram mici din soc? Ei bine, daca iti placea aroma data de soc, inseamna ca vei indragi sa bei acest ceai. Cel mai indicat in timpul unei cure de slabire este chiar cel de soc, intrucat elimina toxinele din organism, fiind diuretic si intr-o mica masura laxativ. Iti poti prepara de dimineata un litru de ceai pentru intreaga zi. La un litru de apa ai nevoie de 6 linguri de flori de soc uscate. Ceaiul de soc se prepara prin infuzie, turnand apa clocotita peste flori si lasand vasul acoperit 10-15 minute. Este ideal de consumat cu felii de lamaie si de preferat neindulcit.

Ceaiul de menta iti va reduce considerabil pofta de mancare. Este indicat in curele de slabire deoarece combate senzatia de foame, iar tu beneficiezi de o digestie mai usoara. Atentie, nu exagera consumandu-l in cantitati industriale, caci te vei constipa. Foloseste 30 g de frunze proaspete, peste care toarna apa clocotita. Lasa ceaiul sa se raceasca la temperatura camerei si nu bea mai mult de trei cani pe zi. Il poti combina si cu ceai verde.

Cimbrul de gradina este recomandat in curele de slabire drastice, cand ai nevoie de mai multa energie. Dimineata, o ceasca de ceai de cimbru inlocuieste cu succes cafeaua. Imediat vei simti efectele ei binefacatoare, un moral mai ridicat si mai multa forta de munca. Fierbe 30 de varfuri tinere de cimbru in 250 ml apa si bea in fiecare dimineata o cana.

Ceaiul de urzica elimina apa acumulata in exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie baut zi de zi, timp de 2 luni. Il poti prepara sub forma unei infuzii de 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la 1 litru de apa fiarta.

Ceaiul de papadie este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata - 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.

Ceaiul de coada calului ajuta organismul sa elimine toxinele din sange avand in acelasi timp si o actiune antimicrobiana. Ceaiul se prepara din planta uscata, cam 5 lingurite la 1 litru de apa. Se face un decoct si se bea pe parcursul unei zile.

Bobitele de anason sunt si ele un aliat de nadejde in cura de slabire. Daca tii o dieta saraca in carbohidrati, ceaiul de anason iti va proteja ficatul. Pune o lingurita de seminte de anason la 300 ml apa fiarta, lasa la infuzat zece minute si bea trei cani pe zi, dar nu la mai mult de patru ore de la preparare, fiindca ceaiul devine toxic.

Nu uita insa ca un bun mod de a slabi este combinarea eficienta a unui regim alimentar sanatos cu un stil de viata activ!

Autor:  Simona Stefanuca