Site coolinaria.ro

Dieta Sugar Busters – fara zahar la atac!


Dieta Sugar Busters – fara zahar la atac! Initiata de medici si contestata de alti medici, pornind de la o baza stiintifica dar ratacindu-se la un moment dat, poate din prea mult entuziasm, dieta Sugar Busters indica principii sanatoase de alimentatie (renuntarea la zahar si la toate produsele care contin zahar rafinat) dar face si promisiuni nefondate (prevenirea diabetului si altor boli de nutritie).

Ideea principala a dietei Sugar Busters consta in faptul ca principalii vinovati pentru acumularea stratului de grasime nedorit sunt carbohidratii. Asa ca interzice aceste elemente din alimentatie dar permite altele (de exemplu proteine in cantitati generoase) care nu sunt nici ele tocmai „usa de biserica” in lupta cu kilogramele. Ca in majoritatea regimurilor alimentare avem la dispozitie o lista de alimente interzise (zaharul, painea alba, pastele, orezul, produsele de patiserie, cartofii, bananele, strugurii, ananasul, stafidele, mierea, siropurile, dressingurile care au zahar, bauturile care contin zahar, alimentele fast food), o lista de alimente recomandate (carnea slaba, pestele, fructele de mare, ouale, alunele, maslinele, laptele, iaurtul si smantana degresate, maioneza si sosurile fara zahar, indulcitorii artificiali) si o alta lista de alimente care sunt indicate dar cu moderatie (sucurile proaspete de fructe, bauturi cu indulcitori artificialei, ciocolata cu cel putin 60% cacao, morcovii, untul, smantana, branza, bauturile pe baza de cofeina).

Aruncand o privire, chiar si neavizata, asupra alimentelor mai mult sau mai putin permise, ne dam seama ca ceva nu e in regula cu un regim de slabit care ne da voie sa consumam maioneza de exemplu. Dar... se pare ca oricine are dreptul sa propuna o dieta proprie, mai mult sau mai putin verificata, iar cei care primesc informatia sunt liberi fie sa o lase sa intre pe o ureche si sa iasa pe cealalta, fie sa testeze si sa traga propriile concluzii.

Autor:  Raluca Alupoaie