Site coolinaria.ro

Dieta pentru piele frumoasa


Dieta pentru piele frumoasa Teoria mancarii sanatoase castiga tot mai multi adepti in toata lumea. Se militeaza pentru o viata lunga si sanatoasa si pastrarea tineretii si frumusetii pentru cat mai mult timp. Dietele se inghesuie, care mai de care, pentru a-si prezenta platformele (asemeni politicienilor in campanie electorala) si pentru a atrage cat mai multi simpatizanti. Totul consta numai in promisiuni si vorbe bine cantarite, dar cu toate acestea obezitatea e in floare, iar speranta de viata in scadere.
E ciudat ca lumea din trecut nu se preocupa atat de mult de aceste lucruri superficiale si cu toate acestea erau mai frumosi si mai sanatosi. Secretul: nu fusese inventat conceptul de stres, nu era atata poluare, nu existau atatea Euri si atatea semipreparate, nu erau chipsuri si snacksuri si mancare fast-food.
Nu am de gand sa plang trecutul ci doar sa atrag atentia inca o data asupra importantei unei alimentatii rationale. Nu vreau sa folosesc slogane de tipul „viata lunga, talie de viespe, sanatate”, pentru ca aceste lucruri nu au priza la publicul tanar. Voi incerca sa te cuceresc altfel si-ti voi spune ca alimentatia sanatoasa este secretul frumusetii, al pielii tinere, elastice, catifelate, care refuza sa se rideze sau sa se usuce.
Secretele unei pieli irezistibile sunt simple si la indemana si se numesc: fructe, legume, peste, uleiuri vegetale, ouale, lactatele si multa multa apa.
Se recomanda consumul de kiwi, portocale, struguri, caise, ananas, mere, piersici, pepene rosu. O femeie care reuseste sa-si faca un obicei din consumul de fructe va ramane tanara si frumoasa mult timp. Suntem innebunite dupa rontait si ne umplem stomacul cu tot felul de biscuiti, sticsuri, bombonele, care ori au multa sare, ori au mult zahar ori au Euri sau mai stiu eu ce. Nu spune nimeni sa nu rontaim dar de ce sa nu ne delectam cu migdale, cu nuci sau cu stafide, care se pare ca au un rol important in mentinerea elasticitatii pielii prin continutul lor de vitamina E (migdalele), calciu si magneziu (nuci), fructoza (stafide).
Legumele proaspete sunt ideale in orice dieta, deci cu atat mai mult in vederea mentinerii frumusetii pielii. Ideale sunt: morcovul, ceapa, usturoiul, salata, varza.
Un aliment neglijat in multe diete este oul, care se pare ca asigura acele proteine prin care piele isi mentine tineretea si se regenereaza.
Cat priveste consumul necesar de apa... cred ca te-ai plictisit de cat de des ai auzit vorbindu-se despre importanta sa, asa ca nu voi mai insista.
inchei in speranta ca te-am convins macar sa meditezi asupra acestui aspect. Priveste-ti pielea si gandeste-te ca oricate farduri ai folosi, orice haine ai pune pe tine, cu orice parfum te-ai stropi, iubitul tau nu va atinge si nu va saruta nimic din toate acestea. Frumusetea pielii este mai presus de orice accesoriu. Pastreaz-o, e atat de usor!

Autor:  Raluca Alupoaie