Site coolinaria.ro

Dieta cu otet de mere???


Dieta cu otet de mere??? Cautand informatii despre diete si nutritie in general am dat peste sintagma „dieta cu otet de mere” si insotita foarte frecvent cu atribute de tipul: miraculos, senzational, panaceu. in loc sa fiu impresionata imi tot rasuna in minte discutia dintre o doamna reporter si o femeie de la tara in care prima intreba si a doua raspundea:
1. Cu ce te speli pe cap mamaie? 2. Cu otet? 3. Da de ce? 4. De mere. J

Pentru a promova o dieta care nu are suport stiintific se face de obicei apelul la antichitate si se spune ca aceasta substanta era folosita din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca tot felul de boli. Ceea ce este si normal pentru ca oamenii de atunci nu aveau ce face decat sa experimenteze, ca sa ne transmita noua o mostenire de informatii pe baza carora noi sa evoluam si sa traim mai usor.

Se recomanda consumarea a doua linguri de otet de mere inainte de fiecare masa. Nu stim exact cum ne-ar putea ajuta, dar stim cu siguranta ca ne pot provoca arsuri stomacale, ceea ce ne impiedica sa mai mancam ceva si in felul acesta slabim vrand nevrand.

De fapt sunt rautacioasa, in realitate nu s-a demonstrat inca in ce fel ar putea contribui otetul de mere in curele de slabire. Este evident ca este aromat si ca merge de minune ca dressing pentru salate, iar salatele sunt binevenite intr-o alimentatie sanatoasa. in rest, eu zic sa mai asteptam concluziile oamenilor de stiinta in acest sens si sa ne limitam deocamdata la a considera otetul de mere doar ca un simplu aliment ce nu trebuie consumat in exces.

Autor:  Raluca Alupoaie