Site coolinaria.ro

Scoicile, un afrodisiac delicios


Scoicile, un afrodisiac delicios Respingatoare pentru unii dintre noi, scoicile au fost dintotdeauna considerate de catre cunoscatori unul dintre alimentele de lux care pot transforma o masa obisnuita intr-una cu adevarat festiva, sanatoasa si plina de savoare. De obicei, scoicile se consuma mai mult sau mai putin gatite insa exista si gurmanzi care prefera doar sa le condimenteze usor si sa le consume in stare cruda, pentru ei fiind mai imbietoare astfel.

Inca din antichitate scoicile au fost nu doar cautate pentru gustul lor, dar si cultivate in crescatorii speciale pentru mesele nobililor si a bogatilor cu dare de mana si gusturi culinare excentrice. Fiind considerate de pe atunci un aliment cu proprietati afrodisiace scoicile erau un fel obisnuit la banchetele si orgiile vechilor romani, combinandu-se mitul cu realitatea, scoica fiind si locul de nastere al marelui zeu Eros, dar si un aliment bogat in zinc deci favorabil potentei sexuale la barbati.

In prezent scoicile sunt cultivate pe scara larga in intreaga lume, fiind nevoie de mai bine de un an rabdare pentru a se obtine o recolta mai mult sau mai putin bogata de scoici adulte. Exista sortimente de scoici care se maturizeaza chiar si in 5 ani si nu mai e deloc de mirare faptul ca au ajuns unul dintre cele mai scumpe alimente de pe piata. Scoicile se prepara relativ simplu putand fi fierte, facute tocanite, prajite, preparate in propria cochilie sau extrase din cochilie. Pentru cei mai multi dintre cei care aleg sa le guste sunt o experienta placuta, in ciuda aspectului uneori suspect.

Ce trebuie retinut este faptul ca scoicile sunt un aliment usor, care nu prea da senzatia de satietate ci doar ofera un gust placut si o masa usoara, recomandata celor care stiu ca dupa masa e posibil sa intretina o sedinta placuta de sex. Pentru incepatori a participa la un festin unde se servesc si scoici poate fi putin jenant la inceput deoarece trebuie respectate anumite uzante sau altfel te poti trezi cu mancarea zburand peste tot prin jurul tau. Un aliment deci care necesita o experienta minima pentru a putea fi servit si cu un gust usor si foarte placut.

Autor:  Lucia Mihailescu