Site coolinaria.ro

Ce mananci se regaseste in felul in care mirosi


Ce mananci se regaseste in felul in care mirosi Exista o legatura stransa intre dieta noastra si felul in care mirosim. Cercetatori implicati in analizarea acestui fenomen au sugerat recent ideea ca pe langa uzul deodorantului preferat, care ne avantajeaza cel mai bine, nu ar fi deloc rau daca am alege o dieta si sanatoasa si care sa ne faca sa mirosim mai placut. Unele persoane inca au impresia ca felul in care mirosi, mai mult sau mai putin persistent, se datoreaza unor cauza genetice insa adevarul este ca excesele alimentare sau alte dezechilibre de acest tip vor produce acest lucru si mai putin mostenirea noastra genetica.

Cu totii transpiram mai mult sau mai putin abundent, pentru ca astfel sunt eliminate toxinele din organism. Transpiratia este un proces util pentru sanatatea noastra, nu intamplator fiind calduros recomandate baile de aburi regulate, tocmai pentru a ajuta la o mai buna functionare a organismului. Pe langa baile de aburi se recomanda de asemenea si o dieta de detoxifiere, macar de doua ori pe an, iar in ce priveste consumul de carne rosie, acesta trebuie redus la minimum pentru totdeauna deoarece carnea rosie este unul dintre principalele produse alimentare care pot afecta nu doar sanatatea noastra, dar si felul in care mirosim.

Pe locul doi, dupa carnea rosie, vin produsele alimentare procesate, fara fibre alimentare si cu continut mare de zahar, faina alba, uleiuri hidrogenate sau de sare. Pentru cei care consuma de obicei alimente bogate in fibre, legume si zarvaturi din belsug si, bineinteles, multe fructe, mirosul trupului nu reprezinta o asa de mare problema ca in cazul persoanelor care se alimenteaza la intamplare, cu ceea ce le ofera magazinul din apropierea locuintei. Merita deci incercata si alternativa alimentara de fiecare data cand simtim ca incepem sa emanam mirosuri prea grele si suntem nevoiti sa apelam la deodorante mai puternice, destul de periculoase si acestea pentru sanatatea noastra.

Condimentele nu trebuie omise din alimentatia noastra, ele marind rata metabolismului si ajutand atat la arderea mai rapida a grasimilor cat si la normalizarea procesului de transpiratie. Nu putem sigur sa consumam feluri de mancare picante foarte des, dar aceasta nu inseamna ca alte condimente nu ne pot ajuta in continuare pentru dieta noastra de eliminare a mirosurilor grele ale trupului. Ierburile aromate precum oregano, cimbrul, rozmarinul si altele alaturi de nelipsitele patrunjel, telina, marar si leustean vor face minuni pentru modul in care mirosim. Consumul de apa proaspata este si acesta esential pentru sanatatea noastra si de asemenea ne va ajuta sa eliminam rapid toxinele din organism astfel incat trupul nostru sa nu ajunga sa emane mirosuri grele.

Din punct de vedere medical, mirosul propriului nostru trup poate fi privit ca un indicator general al starii noastre de sanatate. Cu cat mirosim mai greoi si persistent cu atat mai incarcati de toxine trebuie sa fim, iar daca ne vom prezenta si la medicul de familie nu se poate sa nu aflam ca ne paste o boala sau alta cauzata in primul rand de regimul nostru alimentar nesanatos. Merita deci facut efortul de a ne schimba dieta si a incepe sa consumam alimente proaspete si neprocesate, apa din belsug si multe fructe si aceasta este bine sa se intample cat mai repede posibil deoarece daca ajungem sa emanam mirosuri mai grele nu e din cauza ca nu ne spalam de mai multe ori pe zi ci pentru ca organismul nostru suprasolicitat nu mai poate face fata toxinelor si ne semnalizeaza acest lucru inclusiv prin miros. Sa tinem seama de aceste semnale de alarma si sa mai renuntam din cand in cand la deodorantele scumpe in favoarea unor alimente de calitate si cat mai proaspete.

Autor:  Lucia Mihailescu