Site coolinaria.ro

Cum sa devii vegetarian


Cum sa devii vegetarian Daca te-ai decis sa devii vegetarian te poti speria usor cand te gandesti la ce te asteapta in continuare. Probabil ti-ai dat seama ca nu este un lucru usor sa adopti acest regim alimentar, asta pentru ca organismul nostru este un mecanism complex care are nevoie de numeroase elemente nutritionale pentru a functiona bine. Nu trebuie sa devenim vegetarieni pentru ca este un nou curent la moda sau fara a ne documenta foarte bine.

Trecerea la dieta vegetariana nu se va face brusc, pentru ca organismul se va simti slabit si va avea nevoie de proteinele din carne. Este indicat sa inlocuiesti treptat aceste alimente cu produse vegetale, bogate in proteine si minerale.

Toate alimentele vegetale pot substitui carnea. Totusi, la inceputul dietei vegetariene, ea va fi inlocuita cu alimente consistente, pentru ca organismul sa nu resimta trecerea brusc. Poti incerca snitelul din soia sau alte mancaruri pe baza de soia, pentru a elimina pofta de carne. Daca o singura masa pe zi de soia nu este suficienta, nu ezita sa consumi de mai multe ori pe zi alimente pe baza de soia. Stai linistit, soia nu ingrasa! Mai mult, nu vei fi infometat, iar organismul nu va simti schimbarea drastica din dieta zilnica.

Ardeii umpluti cu orez si legume, ciupercile, mazarea, fasolea sau produsele lactate inlocuiesc cu succes carnea.

Incearca sa iti gasesti timpul necesar pentru a cauta in supermarket-uri produse vegetariene. Inarmeaza-te cu multa rabdare si fii flexibila si deschisa la nou. Incearca un produs vegetal de cel putin doua ori inainte de a decide ca nu iti place, variind modul de a-l prepara si combinandu-l cu diverse alimente.

O dieta vegetariana te va ajuta sa iti imbunatatesti starea generala de sanatate si sa slabesti atat timp cat mananci alimentele potrivite. Asadar, documenteaza-te bine inainte de a lua aceasta decizie. Internetul este o sursa pretioasa de informatii pe aceasta tema si te va ajuta sa iti dai seama ce tip de vegetarianism ti se potriveste.

Poti lua in considerare si o afirmatie facuta de Albert Einstein: "Nimic nu va aduce un beneficiu atat de mare in sanatatea rasei umane si nu va creste sansele perpetuarii vietii pe pamant, asa cum o va face orientarea spre dieta vegetariana".

Autor:  Simona Stefanuca