Site coolinaria.ro

Dieta Periccone


Dieta Periccone O dieta de succes in randul vedetelor de la Hollywood ii apartine doctorului Periconne, care propune o reteta prin care sa ne mentinem o greutate optima, sa fim pline de energie, sa nu ne imbolnavim si sa aratam mereu tinere.

Dieta recomanda 5 mese pe zi (3 principale si 2 gustari) in care sa includem peste (somon la cel putin una dintre mese in fiecare zi), carne de curcan, oua, iaurt, legume cu frunze verzi, ciuperci, fructe de padure, mere, pere, pepene galben avocado, masline, fulgi de ovaz, nuci, ceai verde, mirodenii si multe lichide.

Dieta este restrictiva deoarece exista o lista intreaga de alimente ce sunt interzise cu desavarsire, printre acestea amintim: painea, pastele, orezul, pizza, cerealele (cu exceptia fulgilor de ovaz), cafeaua si alcoolul, carnea de rata, sucurile de fructe, morcovul, cartofii, dovleacul, sarea si zaharul.

Pe langa aceasta departajare intre ce avem voie si ce nu avem voie sa mancam, dr Periccone ne indeamna sa ne sustinem organismul (care s-ar putea simti slabit din cauza lipsei unor alimente) prin suplimente nutritive (vitamine si minerale) si prin miscare. Si neaparat sa ne ingrijim pielea (care isi poate pierde fermitatea si stralucirea in cazul unei astfel de diete drastice) folosind creme si lotiuni hidratante.

Dieta Periccone pare cam neverosimila, plus ca, daca nu promite marea cu sarea si intr-un timp relativ scurt, are putine sanse sa fie adoptata. Dar totusi, este un reper in incercarea noastra de a imbratisa un mod de viata sanatos cu o alimentatie corespunzatoare si de a reduce de pe mesele noastre unele dintre alimentele din lista celor interzise.

Autor:  Raluca Alupoaie