Incredibil dar adevarat, se pare ca ardeiul gras contine niste alcaloizi (descoperiti in 2004 de catre medical Donwelt) care au un rol esential in metabolismul grasimilor. O astfel de descoperire nu avea cum sa nu fie valorificata in domeniul nutritiei si iata asa a aparut cura de slabire cu ardei gras.
Acest regim de slabit se tine in etape de cate 3 saptamani cu pauze de 20 de zile intre ele, rezultatele aparand dupa 4-5 reprize de acest gen. Procesul este de durata, dar se pare ca si rezultatele sunt remarcabile si pe termen lung, evitandu-se riscul de ingrasari bruste la incheierea dietei.
In cele ce urmeaza voi trece in revista ce ar trebui sa consumi in cele 3 saptamani de regim iar tu vei decide daca merita efortul sau nu.
Prima saptamana: in fiecare zi, inainte de micul dejun se consuma 50-60g de ardei gras urmand ca la prima masa din zi sa se evite consumul de oua sau alte produse bogate in colesterol; dupa masa de pranz se consuma 100g ardei gras si se beau neaparat 100ml de apa minerala; cina ar trebui sa fie precedata de 100ml apa plata si 40-60g ardei gras, dupa care ar urma cina propriu-zisa si apoi 150-200g ardei gras si 150ml lapte degresat (ma intreb cine poate manca atat )
In
a doua saptamana micul dejun este compus din 150-200g ardei gras si 100ml lapte fierbinte, urmand ca pana la pranz sa evitam fructele si dulciurile; pranzul este urmat de 100g ardei taiat marunt si o limonada neindulcita; pana la cina uitam de fructe iar la cina iar mancam ardei inainte si dupa, cate 50-60g dupa care ne inecam amarul intr-un pahar de vin.
A treia saptamana este un calvar, din punctul meu de vedere. Ne trezim de dimineata si inghitim repede 150-200g de ardei, dupa 10 minute luam micul dejun pe care il incheiem cu 50-60g ardei. Inainte de pranz bem niste zeama de ardei fiert (100g ardei ras in 250ml apa, amestecul se fierbe 6 minute). Se mai bea din “minunata” licoare si dupa pranz si la cina. Totul se incheie apoteotic dupa cina cu 100g ardei ras cu zeama de lamaie.
Sper ca te-ai amuzat macar de aceasta dieta, iar daca ai incercat-o te rog sa ne impartasesti si noua din experienta ta.
Autor: Raluca Alupoaie