Site coolinaria.ro

Fructele de padure, mici capsule de sanatate


Fructele de padure, mici capsule de sanatate Nu te gandi la ele ca la o tratatie regeasca. Fructele de padure ar trebui sa se regaseasca in dieta ta zilnic, in special daca esti predispusa la boli vasculare.

Fructele de padure sunt o adevarata sursa de sanatate: contin vitamina C in cantitati deloc neglijabile (deci daca esti racita este bine sa mananci cat mai multe), au potasiu, si, in special, fibre, care ajuta la o digestie sanatoasa. De altfel, fructele de padure (in special capsunile si zmeura) sunt singurul desert recomandat dupa o masa bogata in grasimi, daca vrei sa iti mentii greutatea corporala.

Studiile spun ca doar o cana de capsuni/zmeura/afine sau alte fructe de padure mancata zilnica iti aduce un surplus de sanatate, energie, si in plus ajuta la scaderea presiunii sangelui. Un alt efect benefic este cresterea colesterolului "bun" o data cu consumul acestor mici fructe-minune.

Incearca sa mananci fructe de padure proaspete, dar si in prajituri sunt recomandate. In plus, deoarece se mananca una cate una, sunt o alternativa mult mai sanatoasa la chipsurile pe care le rontai in fata televizorului sau la o discutie cu prietenii.

Autor:  Daniela Tiba