Site coolinaria.ro

Sfaturi de bucatarie


Sfaturi de bucatarie Cand curatam vasele murdare de grasime putem adauga cativa stropi de otet in apa fierbinte si treaba va merge mult mai usor.

Cuptorul se curata mai usor daca lasam ceva praf de amoniac peste noapte in locurile mai greu accesibile sau acolo unde murdaria este mai groasa si il curatam ca de obicei a doua zi.

Fiecare oala si tigaie este destinata sa reziste la anumite temperaturi maxime si de aceea e bine sa ne informam din start asupra acestui lucru pentru a reusi sa pregatim mai tarziu mancarea cat mai adecvat.

Anumite produse culinare care necesita maioneza de obice pot fi la fel de gustoase daca vom folosi ca inlocuitor iaurtul simplu.

Daca doriti supa sau ciorba de pasare cat mai gustoasa fierbeti intotdeauna puiul pe de-a intregul ca sa extrageti cat mai mult din aromele sale.

Apelati mereu la termometrul de bucatarie de fiecare data cand preparati o reteta la cuptor.

Nu lasati carnea pusa la decongelat in aceeasi apa ci schimbati chiar si trei ape daca este nevoie pentru rezultatele cele mai bune.

Ouale nu trebuie folosite cand le scoatem direct din frigider ci trebuie lasate deoparte macar pentru 15 minute si abia apoi sa le folosim.

Ceapa iese mai gustoasa si mai crocanta la prajit daca o inmuiem in lapte inainte de utilizare.

Pestele trebuie intotdeauna frecat cu o felie de lamaie inainte de a-l gati deoarece astfel va pastra un aspect apetisant pentru momentul cand trebuie servit.

La preparare pastelor, atunci cand se cere si introducerea laptelui, folositi mereu lapte nedegresat si nu din cel degresat. Rezultatul va fi mult mai gustos si sanatos.

Usturoiul poate fi pastrat la frigider, gata maruntit, daca se acopera cu ulei de masline intr-un borcan adecvat.

Nu tineti niciodata cartofii alaturi de ceapa pe durate lungi deoarece ceapa va determina cartofii sa putrezeasca intr-un interval de timp foarte scurt.

Autor:  Lucia Mihailescu