Site coolinaria.ro

Nu va feriti de ceaune si alte recipiente din fonta


Nu va feriti de ceaune si alte recipiente din fonta Oalele, tigaile si ceaunele din fonta nu mai sunt de multa vreme la moda insa nu trebuie uitat faptul ca ele raman la fel de utile in bucataria din prezent asa cum au fost si in bucataria traditionala romaneasca din trecutul nu foarte indepartat. Fonta conduce foarte bine caldura, o distribuie uniform si are o durata de viata mult mai mare decat alte materiale folosite in zilele noastre la fabricarea ustensilelor de gatit.

Pentru cunoscatori se stie faptul ca mancarea gatita in recipientele din fonta este mai gustoasa si nici nu se lipeste atat de usor ca in cazul altor recipiente folosite la prepararea hranei zilnice. Fonta se curata foarte usor si nici nu poate contamina mancarea cu anumiti compusi toxici cum se mai intampla cu unele produse facute de mantuiala din prezent. Atentie insa la locul de unde alegeti sa va procurati asemenea ustensile de gatit deoarece puteti fi inselati cu materiale mixte si chiar periculoase pentru sanatatea dumneavoastra.

Ca avantaje in utilizare fonta este foarte durabila, nu se degradeaza usor prin trecerea timpului ci dimpotriva isi poate spori calitatile, hrana preparata este de obicei mai gustoasa deoarece conduce bine caldura, nu e prea scump de achizitionat, se strica foarte greu putand fi posibil sa o lasati mostenire si copiilor dumneavoastra dupa multi-multi ani de folosinta. Singurul dezavantaj al produselor din fonta este faptul ca greutatea lor uneori devine deranjanta atunci cand trebuie curatate si manipulate.

Stirea proasta in ce priveste produsele specifice de bucatarie din fonta este ca nu se prea gasesc usor atunci cand dorim sa ni le procuram, dar daca insistati in cautarile dvs. veti descoperi ca inca se pot cumpara la preturi acceptabile oale, ceaune si tigai de dimensiuni variate daca se apeleaza la rudele de la tara sau chiar si la magazinele de profil, unele fiind inca capabile sa puna pe piata asemenea produse, la cererea clientilor.

Autor:  Lucia Mihailescu