Site coolinaria.ro

Trucuri pentru a pastra alimentele proaspete


Trucuri pentru a pastra alimentele proaspete Patrunjelul verde se pastreaza foarte bine curata si uscat bine si depus in hartie de bucatarie pusa intr-o punga de plastic inchisa ermetic.

Bananele prea coapte pentru a mai putea fi consumate pot fi tinute bine la congelator de unde sa le luam mai tarziu pentru a le folosi la preparatele noastre de casa favorite.

Branza se pastreaza cel mai bine daca e invelita in folie de aluminiu si nu in plastic sau hartie.

Ceapa, morcovii si alte legume pot fi tocate, ambalate si pastrate foarte bine la congelator pentru destul de multa vreme.

Zarzavaturile tinute in lada din frigider sunt mai bine conservate daca se acopera fundul lazii cu hartie de bucatarie. Aceasta absoarbe umezeala si zarzavaturile raman nepatrunse de umiditatea suplimentara.

Citricele se pregatesc mai bine pentru storcator daca le lasam cateva minute bune la temperatura camerei si apoi le rulam in coaja lor pe un suport dur, apasandu-le cu podul palmelor. Astfel vor da si mai mult suc decat de obicei.

Ardeii grasisi gogosarii se pastreaza mai multa vreme daca nu ii lasam intacti decat daca ii feliem si ii punem apoi la congelator.

Mai toate legumele si zarzavaturile tin mai mult daca inainte de a le depozita le punem la inmuiat in apa, le scuturam apoi bine si le punem pe fiecare in ambalajul potrivit la rece.

Rosiile si castravetii nu se tin niciodata la un loc deoarece castravetii se strica usor in vecinatatea rosiilor.

Aluaturile care se lasa la copt in partea superioara, pe mijloc, pot fi inca salvate daca le decoram frumos cu un amestec de frisca si fructe exotice proaspete precum mango, papaia, ananas si altele. Trebuie insa servit totul in timp util caci altfel degeaba vom fi facut toate.

Faina, orezul si alte produse similare nu mai ajung prada pentru furnici daca asezam cate o frunza de dafin chiar la gura pungilor de hartie in care se pastreaza aceste produse.

Cartoful crud pus pe un raft in frigider va ajuta la indepartarea mirosurilor prevenind contaminarea alimentelor cu mirosurile prea puternice.

Cand va temeti ca furnicile pot face ravagii in bucatarie, printre alimentele dvs., folositi mai multi catei de usturoi, plasatandu-i in locurile unde banuiti ca furnicile ar putea sa se inmulteasca, si veti scapa repede de acest cosmar.

Autor:  Lucia Mihailescu