Site coolinaria.ro

Uleiul de jojoba si afectiunile pielii


Uleiul de jojoba si afectiunile pielii Pe masura ce inaintam in varsta pielea noastra imbatraneste odata cu noi si poate prezenta anumite modificari sau apar afectiuni despre care habar nu aveam inainte ca ne-ar putea ameninta sanatatea. Rosaceea, de exemplu, este una dintre aceste afectiuni ale pielii, specifica persoanelor trecute de obicei de 40 de ani, atat barbati cat si femei. Nu este o boala periculoasa, dar poate sa ne creeze un disconfort vizibil din cauza modului in care ajungem sa aratam.

Persoanele care sufera de Rosaceea (roseata pielii) prezinta un ten neatragator, cu zone marcate prin distrugerea vaselor capilare la nivelul nasului, al fruntii, al barbiei sau a obrajilor. In special cei cu parul blond si tenul deschis pot acuza aceasta afectiune a pielii, mai frecventa la aceia dintre ei care se inrosesc cu usurinta sau au probleme cu tensiunea arteriala. Desi urmarile in privinta sanatatii generale nu sunt de mare importanta totusi este o boala care dezvolta doze marite de stres, lipsa de incredere in sine si poate afecta pe oricine la nivel psihic cu implicatii ulterioare pentru intregul organism.

Au existat in trecut multe propuneri de tratamente cosmetice care sa amelioreze efectele bolii numita rosaceea, dar toate s-au dovedit complet fara rost, in prezent cunoscandu-se faptul ca asemenea tratamente de tip cosmetic de fapt pot agrava boala si deteriora mai tare aspectul si asa neplacut al tenului. Cremele minune anti-acnee si alte creme pe baza de steroizi pot chiar provoca cronicizarea rosaceei la persoanele care sunt predispuse sa contracteze aceasta boala. Nu exista deci un tratament oficial pentru rosaceea pana acum, dar recent s-a descoperit faptul ca unele persoane au reactionat foarte bine la tratamentul cu ulei de jojoba, in general folosit la protejarea pielii contra infectiilor, a dezhidratarii si a efectelor negative a razelor de soare.

Uleiul de jojoba nu s-a dovedit totusi a fi un tratament permanent pentru rosaceea, dar prin proprietatile sale antiinflamatorii poate fi folosit in siguranta ca remediu temporar pentru tenul iritat si pielea uscata. Exista si usoare efecte cicatrizante inregistrate prin utilizarea uleiului de jojoba si probabil acesta este motivul pentru care pacientii tratati in cadrul studiilor intreprinse recent au raspuns favorabil la acest tratament. Amerindienii foloseau frecvent acest ulei pentru a vindeca ranile, ei cunoscandu-i si proprietatile antiseptice.

Concluziile initiale arata deci faptul ca uleiul de jojoba este indicat mai ales ca tratament preventiv, pentru persoanele suspecte de rosaceea, adica e bine sa va prezentati din timp la medic pentru a fi depistata boala in faza incipienta si a incepe apoi tratamentul care, garantat, va intarzia dezvoltarea prea rapida a rosaceei. E mai bine decat nimic si, pana ce va aparea un tratament cu adevarat eficient, puteti incerca uleiul de jojoba care macar nu are efectele distrugatoare asupra pielii pe care le au alte creme recomandate pana in prezent ca tratamente miraculoase ale acestui tip de afectiuni.

Autor:  Lucia Mihailescu