Site coolinaria.ro

Regimul Dukan, dieta ca la carte


Regimul Dukan, dieta ca la carte Un regim complicat si sever, dar care gandeste procesul de slabire ca pe unul de durata si nu ca pe o toana de a pierde multe kilograme, care ulterior sa fie puse la loc in cantitate chiar mai mare.

Regimul Dukan cuprinde o succesiune de etape: faza de atac, in care se consuma exclusiv proteine si in care se slabeste drastic; faza alternativa, in care, pe langa proteine se introduc in alimentatie si legumele; faza de consolidare si faza de stabilizare in care se trece treptat la alimentatia obisnuita, totul in mod controlat pentru a evita efectul yoyo.

In prima etapa sunt permise urmatoarele alimente: carne de vita, pui fara piele, jambon de curcan sau pui, oua, tofu, peste, fructe de mare, produse lactate fara grasimi, pudra din proteine si guma de mestecat fara zahar. In etapa a doua sunt introduse si legumele in afara de cartofi, porumb si mazare. In ultimele doua etape de reintroduc treptat toate alimentele dar se pastreaza o zi din saptamana (joia de preferinta) in care se consuma doar alimente din prima etapa a regimului, iar in fiecare zi se consuma 3 lingurite de miere.

A nu se uita la necesitatea de a bea 2l de apa pe zi pentru hidratare si un bun tranzit intestinal. Regimul Dukan este un program alimentar de durata, care are rolul de a te determina sa-ti schimbi obiceiurile alimentare pentru a avea o silueta de invidiat.

Autor:  Raluca Alupoaie