Site coolinaria.ro

Dieta pentru cresterea potentei sexuale


Dieta pentru cresterea potentei sexuale Dietele obisnuite sunt extrem de benefice pentru mentinerea unei greutati corporale optime si pentru sanatatea noastra in general insa nu intotdeauna aceste diete ne vor ajuta cu mult cand vine vorba de cresterea performantelor sexuale sau doar de imbunatatirea lor. Exista, e drept, suplimente si anumite alimente care sa ne ofere satisfactii din acest punct de vedere, insa nu e ceva de durata ci doar temporar. Ciocolata sau scoicile pot fi de folos, consumate inaintea actului sexual, dar o dieta specifica va da rezultate mult mai bune daca este urmata intocmai si, mai ales, daca se urmareste o crestere a fertilitatii in vederea conceperii de copii sanatosi.

Impotenta poate avea cauze diverse, un deficit de energie, oboseala, stres crescut, insa printr-o alimentatie adecvata aceste impedimente poate fi depasite daca introducem in dieta noastra si anumite nutrimente cu rol benefic in cresterea aporturilor de energie, echilibrarea sistemului nervos si, abia in ultima instanta, alimente recunoscute ca avand un puternic efect afrodisiac. Paradoxal, usturoiul este un aliment care face minuni din punct de vedere sexual, desi la prima vedere nimeni nu ar zice ca tocmai de usturoi ai avea nevoie cand esti la pamant cu viata ta sexuala. Dar, gratie influentei sale asupra sistemului imunitar si efectelor sale antiseptice, usturoiul este unul dintre alimentele care ajuta mult la cresterea performantei sexuale, avand totodata si un usor efect afrodisiac.

Pe langa consumul frecvent de usturoi (doua-trei capatani pe zi), ar merita introdusa in dieta noastra si ceapa, cu efecte similare usturoiului asupra imbunatatirii activitatii sexuale. Ceapa chiar poate spori simtitor libidoul sexual, dar exista acelasi impediment, respectiv mirosul puternic, si de aceea e bine sa consumam in mod frecvent ceapa si usturoi pe durata meselor zilnice cu mult inaintea sedintelor de sex evitand astfel prezenta unor mirosuri suficient de puternice incat sa alunge definitiv partenerul de langa tine in ciuda dorintei tale evidente de sex. Consumate crud, cele doua produse vor oferi maximum de beneficii, dar ele pot fi introduse in dieta zilnica si ca ingrediente alimentare, fie prajite fie fierte.

Si alte legume, fructe si zarzavaturi vor avea un efect bun asupra imbunatatirii activitatii sexuale daca se consuma in mod obisnuit, aici putand aminti morcovii, suc natural sau consumati cruzi, asparagusul, foarte recomandat, dar si destul de scump, smochinele si stafidele, fisticul, nucile, alunele si alte produse similare care ofera cantitati insemnate de energie fara a contribui la cresterea in greutate. Proteinele, fibrele alimentare si caloriile "bune" pot avea un efect deosebit asupra performantei sexuale, dar nu unul imediat ci ca rezultat al adoptarii unei diete regulate, mentinuta strict la anumite standarde. Grasimile saturate deci nu au ce cauta intr-o asemenea dieta si nici produsele de patiserie, pastele, sosurile grase sau orice incarca inutil organismul cu toxine si il solicita peste masura.

In Asia, ghimbirul a fost des folosit pentru vindecarea afectiunilor sexuale precum impotenta sau ejacularea prematura. Cel mai popular mod in care se consuma ghimbirul este sub forma de suc concentrat, natural, putandu-se administra o jumatate de lingurita pe seara, timp de 3 saptamani. In paralel nu trebuie sa se uite sa se consume cat mai multe fructe proaspete peste zi pentru o buna echilibrare a organismului prin aporturi utile de minerale si vitamine. Proteinele din grau au si ele un rol pozitiv asupra activitatii sexuale prin aportul mare de energie pe care il ofera. Ierburi exotice precum Ginseng sau Ginko Bilboa merita incercate in tratarea afectiunilor sexuale, dar ele sunt si greu de procurat si mai dificil de preparat in vederea optimizarii vietii sexuale. Ceea ce se ofera pe piata, in prezent, trebuie tratat cu atentie pentru a se intelege daca va puteti sau nu bucura de efectele lor din punct de vedere sexual sau daca sunt destinate altor afectiuni.

In dieta pentru cresterea potentei sexuale trebuie introduse si alimente care contin din belsug acizi grasi omega-3 deoarece acestia ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, lucru esential in afectiunile de tip sexual. Acizii omega-3 au si un rol pozitiv asupra optimizarii sistemului nervos deci nu trebuie evitat consumul de carne de peste si alte produse bogate in acizi omega-3. Nu in ultimul rand, aporturile de zinc, seleniu si complexul de vitamine B sunt deosebit de utile pentru imbunatatirea vietii sexuale. Aici se poate opta pentru consumul de ovaz, alune, nuci, produse lactate, soia, seminte si multe zarzavaturi cu frunze verde-inchis. Cafeaua, ciocolata si alcoolul pot fi si ele de ajutor inainte de a face sex, dar numai daca se mentine consumul la minimum, fara exagerari. In anumite cazuri insa consumul de cafea si alcool este contraindicat la fel ca si tutunul. Optati deci pentru o dieta cat mai naturala cand doriti sa va imbunatatiti performantele sexuale si nu uitati sa consultati si medicul care va va recomanda si alte masuri alimentare utile pentru starea dumneavoastra de sanatate.

Autor:  Lucia Mihailescu