Site coolinaria.ro

Nicio zi fara ceva gustos! Sau sanatos!


Nicio zi fara ceva gustos! Sau sanatos! Acuzi tot timpul ca grasimile ne ingrasa, ca sunt cauzele bolilor cardiace si ca ridica nivelul colesterolului, un lucru pripit si inexact. In plus te simti vinovata ori de cate ori mananci ceva gustos si satios. E si normal. Corpul simte nevoie de grasimi pentru ca organismul tau nu poate trai fara ele, oferindu-ti pe langa o stare de bine si implinire, substantele necesare functionarii acestuia in parametrii normali.

In mentalul colectiv exista doua tipologii: grasimi rele si grasimi bune, grasimile rele fiind inamicii publici ai corpului. Fals.Organismul are nevoie de toate grasimile, in proportii exacte. Problema apare pentru ca obiceiurile noastre ne imping sa consumam prea mult din anumite grasimi si nu destul din altele.

Grasmile respectabile conform noilor cercetari sunt acizii omega 3, care nu numai ca protejeaza contra tuturor bolilor enumerate mai sus, ci sunt chiar in masura sa aduca imense servicii intr-un mare numar de afectiuni. Ofera protectie cardiaca, previn alergiile, calmeaza durerile inflamatorii, au grija de articulatie, previn astmul, ajuta in timpul sarcinii, previn si incetinesc proces canceros, dezvolta si intretin activitatea neuronala, previn tulburarile mentale, psoriazisul, reumatismul, tulburari comportamentale si depresia, faciliteaza circulatia sangelui.

Bebelusi, copii, adolescenti, adulti, batrani, cu totii avem nevoie de omega 3. Poti afla mai multe despre acizii grasi sanatosi din „Celebrii Omega 3 in alimentatia zilnica”, de Anne Dufour si Laurence Wittner, Editura Amaltea, carte care ofera raspunsuri practice despre omega 3 si de asemenea cuprinde cele mai bune 20 de retete, care pe langa faptul ca sunt delicioase, va asigura un regim sanatos de viata.

Celebrii Omega 3 in alimentatia zilnica
Anne Dufour, Laurence Wittner
Colectia Carti pentru viata ta
Editura AMALTEA- Cele mai bune carti de dezvoltare personala
www.amaltea.ro

Articol preluat de pe egirl.ro

Autor:  Iosub Alin