Site coolinaria.ro

Temperaturi optime pentru gatitul la cuptor


Temperaturi optime pentru gatitul la cuptor Nu multi dintre noi cunosc faptul ca anumite alimente necesita mai intotdeauna o temperatura fixa pentru coacere si este mai usor daca retinem pe de rost acesti parametri termici deoarece vom sti mereu, chiar si fara a consulta in detaliu o reteta, cam la ce sa ne asteptam atunci cand pregatim la cuptor un anume fel de mancare.

1. Carnea tocata si compozitiile pe baza de carne tocata se coc foarte bine la 70 de grade si chiar 75 de grade daca e vorba de carne tocata de pasare/curcan.
2. Carnea cruda (porc, vita, miel) necesita temperaturi diferite dupa gustul fiecaruia dintre noi. Daca dorim carne mai in sange o vom coace la temperatura de 65 de grade, iar daca vrem mai bine prajita vom coace la 75 de grade.
3. Carnea de pasare se gateste de obicei la 73-75 de grade, indiferent daca vorbim de pulpe sau intregul pui.
4. Sunca/slanina, atunci cand o preparam la cuptor, se pregateste fie la 70 de grade, daca e vorba de slanina cruda fie la 60 de grade daca a fost afumata sau este semipreparata.
5. Ouale, aluaturile si uneori prajiturile se gatesc cel mai sigur la 70 de grade.
6. Pestele, homarul, racii, crevetii sau crabii ori melcii se tin la cuptor la temperatura de 62-64 de grade.
7. In sfarsit, daca dorim sa incalzim mancarea gatita anterior la cuptor il incalzim la temperatura de 73-75 de grade.

Autor:  Lucia Mihailescu