Site coolinaria.ro

Lapte si branzeturi vegetale


Lapte si branzeturi vegetale Nu trebuie uitat faptul ca laptele si produsele lactate constituie unul dintre factorii majori de contractare a unei alergii de tip alimentar si este o intamplare fericita faptul ca profesionisti din industria alimentara au reusit sa puna la punct metode eficiente de obtinere a unor produse foarte asemanatoare cu laptele, dar mai sigure din punct de vedere a dezvoltarii unei alergii alimentare.

Fie ca esti vegetarian inrait fie ca nu suporti laptele si produsele lactate, poti oricand apela la subtituenti ai acestora, de calitate superioara si foarte bogati in tot felul de nutrimente. Mai nou, de cand se folosesc hormoni de crestere in alimentatia bovinelor, laptele din comert a inceput sa fie serios pus sub semnul intrebarii deoarece unii cercetatori spun ca acest lapte de la marile ferme ar creste riscul de contractare a cancerului de prostata si a celui de san.

Produsele pe baza de soia vin pe primul loc atunci cand cautam o alternativa viabila la laptele de vaca si alte produse pe baza de lapte de vaca. Laptele din soia exista pe piata de cativa ani buni de zile, dar nu a avut mare succes deoarece gustul sau nu e foarte atragator. Gratie insa unor ingrediente placute, de data mai recenta, laptele de soia a inceput sa concureze serios laptele de vaca. Laptele din orez este si acesta un produs cautat deoarece nu mai are nevoie de multi aditivi pentru a avea un gust atractiv.

In ce priveste branzeturile, tot produsele din soia sau orez vin si aici sa ne ofere ceva valabil, fiind vorba despre substitute de branza obtinute din celebrul tofu (concentrat de soia) sau din orez. In tarile dezvoltate aceasta industrie alternativa este in plina crestere, existand sortimente variate de produse care incearca sa imite la perfectie branzeturi precum mozzarella, telemeaua, casul si asa mai departe. Mai greu de gasit prin micile magazine de cartier, asemenea produse pot fi totusi intalnite la marile supermarketuri atat din capitala cat si din orasele principale ale Romaniei. Daca simtiti ca ati dori o schimbare merita sa cautati asemenea produse si sa vedeti daca va plac sau daca renuntati definitiv si la soia si la produsele lactate.

Autor:  Lucia Mihailescu