Site coolinaria.ro

Au aparut suporturi de tocat ecologice


Au aparut suporturi de tocat ecologice Daca v-ati plictisit de vechile funduri de tocat, din lemn sau din plastic puteti acum opta pentru niste suporturi foarte chic, cu tenta ecologica, disponibile intr-o varietate de modele si materiale ce e drept reciclate, dar destul de atragatoare si ca forma si ca pret.

Intrucat multe dintre deseurile industriale mai pot fi inca folosite cu succes la crearea de obiecte casnice utile, unii s-au gandit ca ar fi bine sa promoveze pe aceasta cale si niste funduri de tocat inedite, construite din tot felul de materiale reciclate, fie metalice fie de alta natura.

Fundurile de tocat din inox, de exemplu, au un succes mare la public, ele fiind construite in totalitate din material reciclat. Nu sunt radioactive, nu sunt nici poroase si au bune proprietati antibacteriene. Fiind insa foarte stralucitoare, este de ajuns sa pui degetele pe suprafata lor ca sa iti lasi foarte clar "amprentele" la vedere.

Similar cu fundurile din inox, exista si suporturi pentru tocat alimentele din aluminiu sau aliaje pe baza de aluminiu care au avantajul ca pot fi prelucrate in mai multe culori si, in plus, se poate modela si suprafata lor fie cu striatii fie neteda.

Si fundurile de tocat construite din sticla reciclata au mare cautare, aici imaginatia producatorilor debordand de-a dreptul si putandu-se opta pentru cele mai variate forme si dimensiuni. Sticla reciclata provine din mai multe surse industriale, putandu-se prezenta fie mai groasa fie mai subtire sau chiar in amestec cu alte materiale care sa ii confere o duritate de invidiat.

In sfarsit exista si funduri de tocat din carton reciclat care, in amestec cu alte materiale, capata o rezistenta mult mai mare si pot fi folosite cu succes la treburile din bucatarie. Si fundurile de tocat din carton reciclat pot fi achizionate in mai multe culori sau forme.

Autor:  Lucia Mihailescu